hit counter joomla

Activiteiten

folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Stiltekring

op zoek naar de stilte…
Iedere derde dinsdag van de maand komen we bij elkaar om met elkaar, na een korte inleiding, twee keer een minuut of 20 stil te zijn. We willen Jezus als voorbeeld nemen. Jezus trok zich terug in de stilte om met zijn vader te spreken. Stil zijn is geen doel op zich. Het is een middel om ‘ruis van de lijn’ te halen, zodat er ruimte ontstaat voor ons eigen moment met God.

Misschien lijkt het moeilijk, maar door samen stil te zijn ondersteun je elkaar. Een deelnemer omschreef het een keer zo mooi: 'Het is bijzonder te merken dat je zonder met elkaar te spreken, toch een gedeelde bron kunt ervaren.' U bent van harte welkom om mee te doen. Ervaring met meditatie is geen vereiste.

  • Leiding: Axel Bolderheij
  • Data en tijd: iedere derde dinsdag van de maand, 14.30 – 16.00 uur vanaf 19 januari
  • Locatie: Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2a, Alkmaar
  • Opgave: Axel Bolderheij, tel. 06 23 88 01 80.

Image by _Alicja_ from Pixabay

Meer...

Geen evenementen
/* */