folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Najaarsconcert Ferroforte

Najaarsconcert “Duitsland-Frankrijk”
Datum: zaterdagavond 7 december 2019
Plaats: Lutherse Kerk Alkmaar aan de Oudegracht
Toegang: € 15,– pp, kinderen half geld
Kaartverkoop: aan de kerk voor aanvang (geen pin)

Over het programma
in dit najaarsconcert hoort u prachtige geestelijke aria’s van de beroemde Johann Sebastian Bach en het verrassend mooie motet Regina Caeli van Joseph Bodin de Boismortier. Wij zetten daar interessante en afwisselende instrumentale stukken tegenaan van Telemann en Villicus uit het Duitse, en van Rameau en Guillemain uit het Franse taalgebied. Van componisten als Bach, Telemann, Rameau, weten veel mensen wel dat zij muziek van hoge kwaliteit hebben geschreven. Maar: laat u zich verrassen door het originele concert van Villicus, het prachtige motet van Boismortier en het ontwapenende energieke kwartet van Guillemain.
Tot de 7de !!!

Barokensemble Ferroforte is voor dit concert uitgebreid tot 6 musici:
Karin Dijkstra – sopraan
Raphael Schulte – traverso