folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Samen luisteren in de stilte

Lectio Devina

De Zwaan en de Laatdiensten organiseren vana 3 december een bezinningsmoment op drie dinsdagavonden in de adventstijd, op weg naar Kerstmis: Lectio Devina.
Lectio Devina is: lezen, luisteren met je hart.

De avond begint met jezelf in de sfeer van bezinning te brengen, door muziek, stil te worden en alles wat je bezighoudt even achter je te laten. Er wordt een tekst gelezen, hardop.
Door aandachtig te luisteren en de tekst of een woord in stilte te overdenken kun je wellicht ontdekken wat die woorden voor jou op dat moment willen zeggen en doen in jouw leven. Er is ruimte om die ervaring te delen (zonder discussie) maar het is niet verplicht.
Lectio Devina is een methode om te leren dichter bij je bron te komen, daarom is het goed om alle drie de bijeenkomsten bij te wonen, als oefening, zodat het je eigen wordt.

Lutherse kerk, Oudegracht 187. Data: 3, 10 en 17 december, 19.30 – 20.30 uur

Binnenkort...