folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Veel te laat heb ik jou liefgekregen

I.v.m. lockdown en avondklok gaat deze activiteit niet door.

schrijfmeditatiemiddag 13 maart Op zaterdag 13 maart organiseert Stichting de Zwaan een schrijf-meditatiemiddag. Je gaat schrijven en mediteren over het onderwerp ‘Veel te laat heb ik je lief gekregen’, een zinsnede van kerkvader Augustinus.
Op 13 maart is het een jaar geleden dat de eerste coronamaatregelen ingingen. Het maakte dat we afstand moesten houden van mensen die ons lief zijn. We konden, zeker in het begin, nauwelijks nog op bezoek bij familie en vrienden. We leefden in onthouding.

Voor veel mensen was dit schokkend om te ervaren en het bracht ons als vanzelf bij de vraag: Wie ben ik zelf, wat heb ik nodig om mens te zijn?
De schrijfworkshop is in grote lijnen hetzelfde als die, die vorig jaar ivm de coronamaatregelen afgelast moest worden.
We haken aan met een zinsnede van Augustinus: ‘Veel te laat heb ik je lief gekregen, schoonheid wat ben je oud, wat ben je nieuw. Binnen in mij was je, ik was buiten.’
We gaan deze middag dus op zoek naar jouw unieke zelf. Wie ben jij wanneer je even niet in de rol van partner, kind, ouder, collega, vriend, etc. staat. En wanneer je een dierbare hebt verloren: Wie ben jij zonder die geliefde ander? In hoeverre kun je jouw unieke zelf vorm geven in deze wereld?
De docente Marja Ligterink begeleidt mensen met verlies- en rouwervaringen. Zij doet dit zowel in haar praktijk Zinne-beelden als op de bijeenkomsten van het ‘Steunpunt Verlies en Rouw’ van De Zwaan. Hierbij maakt ze gebruik van creatieve opdrachten, waaronder schrijven.

• Zaterdagmiddag 13 maart, 14.00 - 17.00 uur
  • Remonstrantse kerk, Fnidsen 37, Alkmaar
  • € 17,50
  • Docent: Marja Ligterink begeleidt in haar praktijk Zinne-beelden en op de bijeenkomsten van het steunpunt verlies en rouw van De Zwaan mensen met verlies- en rouwervaringen. Hierbij maakt ze gebruik van creatieve opdrachten, waaronder schrijven. www.zinne-beelden.nl
  • Opgave en informatie via de website van De Zwaan.

Dit is een activiteit van Oecumenisch Centrum De Zwaan

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay