folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Alpha

Op dinsdag 11 februari start er weer Alpha. Op deze avond kan je kijken of Alpha iets voor jou is! Deze keer worden speciaal twintigers en dertigers van harte uitgenodigd om mee te doen.
Bij Alpha ga je aan de slag met de basis van christelijk geloven waarbij elkaar ontmoeten het uitgangspunt is. Een Alpha-avond begint met een gezamenlijke maaltijd.

Daarna kijken we een half uur een film over het thema van die avond waarin op een heldere manier geloofs-&levensissues worden uitgelegd. Dan volgt er een begeleid groepsgesprek over hoe we zelf tegen het thema aankijken en welke rol dit in ons leven speelt en kan spelen. Met Alpha ga je op een relaxte manier de diepte in. De hele Alpha beslaat zo’n 10 bijeenkomsten en een (mid)dag.

Om een indruk te krijgen van de films die we kijken, zie de eerste film https://www.youtube.com/watch?v=JDbXtq4vw04

De onderwerpen die op Alpha langskomen zijn: Is er meer in het leven, Wie is Jezus en wat betekent hij, Hoe kun je geloven, Bidden – waarom en hoe, Wat is de Bijbel voor een boek, Hoe ervaar je leiding van God, Wie is de Heilige Geest en wat betekent zij voor ons, Hoe wil ik verder in mijn leven, Hoe ga ik om met het kwaad, Wat vertel ik aan anderen, Geneest God ook nu en Wat is de kerk?

Deelnemers vinden Alpha: ontspannen, interessant, leerzaam en ook wel eens heftig.

Mijn ervaring met Alpha is dat het voor de deelnemers duidelijker wordt wat geloven voor hen betekent en kan betekenen (iedereen gelooft wel in iets!), waar ze kracht uit halen, waarnaar ze verlangen en wat ze met geloven willen. Als gespreksleider ondersteun ik mensen in hun zoektocht en het is mooi om te zien hoe mensen er op een Alpha ook voor elkaar zijn.

• Datum en tijd: dinsdagavond, start 11 februari 2020,18:30-21:00
  • Locatie Kanaaldijk 217 Koedijk