folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Vincent van Gogh-dag

Deze activiteit is afgelast

Aan het begin van de zomer op zaterdag 4 juli bekijken we twee films van Vincent van Gogh. Eternity’s Gate. In deze film, een impressionistisch portret van de laatste maanden uit het leven van Vincent van Gogh, wordt de zoektocht van Vincent van Goghs naar aanvaarding uitgebeeld. Dafoe, die de rol van Vincent van Gogh speelt, maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar.

Na de lunch vertonen we Loving Vincent: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Op een andere, nog nader te bepalen dag, wordt een museumbezoek gepland. Houd daarvoor Samen Verder en de zondagsbrief in de gaten!

• Leiding: ds. Nielspeter Jans
  • Datum en tijd: zaterdag 4 juli, 10.30 uur
  • Locatie: Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2a, Alkmaar
  • Opgave: Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem voor informatie contact op met Nielspeter Jans, tel. 072 515 76 25.

Meer...

/* */