folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Films in de Vrijheidskerk

I.v.m. lockdown en avondklok gaat deze activiteit niet door.

Als toegift op het leerhuis Van ‘Ik’ naar ‘Wij’ worden 2 films aangeboden in de Vrijheidskerk.
Zaterdag 27 maart de film ‘Hannah Arendt’
Over de banaliteit van het kwaad en het Eichmann-proces. Eerst vragen wij ons af wat Arendt bedoelt met die ‘banaliteit van het kwaad’. Een korte inleiding en daarna de film.

• Leiding: ds. Nielspeter Jans
  • Datum en tijd: zaterdag 27 maart 13.30 – ca. 16.00 uur
  • Opgave: per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Nielspeter Jans, tel. 072 515 76 25.

U kunt zich voor beide of een van de films opgeven. Wie het hele leerhuis Van ‘Ik’ naar ‘Wij’ volgt, krijgt wel voorrang.

Meer...