folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Labyrint Workshop

Op 30 mei. In een doolhof verlies je de weg, in een labyrint vind je je weg.
Leer het labyrint beter kennen en ervaar wat het voor jou kan betekenen.
Wat doen we deze middag? Al meer dan 2 jaar ligt in de vredestuin achter de Vrijheidskerk een labyrint. In deze workshop willen we u ermee nader kennis laten maken. Thea Verkerk, labyrintwerkster sinds vele jaren, zal een inleiding geven over de geschiedenis, betekenis, verschillende labyrintvormen enz. Daarna zullen we het lopen. Dit lopen geeft veel mensen rust en meer inzicht over wie ze zijn, en helpt antwoord vinden op vragen. Het brengt de linker en rechter hersenhelft in balans.

Er zijn trouwens meer labyrinten in de omgeving. Het nieuwste is op de natuurbegraafplaats Geestmerloo, een Chartreslabyrint (zoals in de kathedraal van Chartres in Frankrijk) maar ook voor de katholieke Willibrorduskerk in Heiloo ligt een Chartreslabyrint. Wellicht voor een vervolg.

Leiding: Thea Verkerk

Datum en tijd: zondag 30 mei, 14.00 uur

Locatie: Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2a, Alkmaar

Opgave: per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon (Hannie Ulrich): 072 512 05 52