Op donderdag 19 oktober start in De Blije Mare de gespreksgroep ‘Omgaan met verlies’. De groep is gericht op mensen die een dierbare hebben verloren. En daarbij maakt het niet uit of het kort of lang geleden is, want rouw kent geen tijd.
Wanneer je een groot verlies hebt gehad verandert er veel in je leven. Vaak denken mensen dat iemand er na een tijdje wel ‘overheen’ is, het ‘verwerkt’ heeft, het ‘een plaatsje heeft gegeven’. Maar rouw kent geen tijd. Een nabestaande moet leren omgaan met het verlies en dat doet ieder in zijn/haar eigen tijd en op zijn/haar eigen wijze.

In de groep praten we over hem of haar die je zo mist, over het gemis, over veranderende relaties met je omgeving, over behoefte aan steun en begrip, maar ook over praktische zaken. Ook praten we over zingeving en over de toekomst (zonder die geliefde ander). En juist in een groep met mensen die ook iemand verloren hebben, kun je veel herkennen en steun ervaren.
We komen vijf keer bij elkaar en kijken daarna of we als groep doorgaan.

Voel je welkom.

  • Data: 19 en 26 oktober, 16 en 23 november en 7 december.
  • Aanmelden en informatie: Marja Ligterink, 06 30 08 86 10, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links