Vierde editie Inspiratiefestival in 2023: geloven in beweging.
De taakgroep Vorming & Toerusting wil jullie graag wijzen op het landelijke Inspiratiefestival op Terschelling dat voor de 4e keer georganiseerd wordt en wel in het herfstweekend van 20, 21 en 22 oktober 2023.
Het inspiratiefestival is hét moment om geestelijk uit te waaien en op zoek te gaan naar inspiratie om je geloof te willen verdiepen. Het mooie en inspirerende eiland Terschelling maakt de ervaring nog rijker. Iedereen die er is geweest beaamt dit van harte.

Inspirerend initiatief 
Het inspiratiefestival wordt georganiseerd door vele partners o.a de Protestantse Theologische Universiteit, de Protestantse Kerk, de Raad van Kerken Nederland, Lutherse Kerken, theaterplatform de 7e Hemel en alle Eilander kerken bieden gastvrijheid. 
Het Inspiratiefestival biedt ruimte voor de ontmoeting met God, met elkaar en met de samenleving. De gezamenlijke eilanderkerken bieden gastvrijheid en de deelnemers zijn te gast bij elkaar. Het eiland is zo een herberg voor kerkelijke herbergiers en een ontmoetingsplek voor vernieuwende initiatieven op het gebied van geloof, kerk, samenleving. 

Een programma voor ieder wat wils
Op het Inspiratiefestival kan iedereen wel iets vinden wat boeiend of inspirerend is voor de dagelijkse en religieuze praktijk. Ook in 2023 zijn er (meezing)concerten, spirituele wandelingen over het strand en door de duinen, (interactieve)theatervoorstellingen, boekpresentaties, meditaties op de getijden, vieringen in kerk en kroeg, lezingen, bibliodans en veel muziek en cultuur. 
Daarmee hopen we vele ontmoetingen te genereren ter onderlinge verbinding en bezieling en kerkelijk Nederland als een maatschappij betrokken oecumenische ‘beweging’ op de kaart te zetten. Het inspiratiefestival bedoelt een Vrijplaats Voor Vernieuwing en Verdieping te zijn. Bij de laatste editie waren 900 deelnemers.

Je kunt natuurlijk op eigen houtje naar het Inspiratiefestival gaan, maar dit festival is ook bijzonder geschikt om als groep te beleven. Wat zou het daarom goed en plezierig zijn als we met een groep vanuit Alkmaar naar Terschelling gaan om inspiratie op te doen. Mocht je je hierbij aan willen sluiten, dan kun je contact opnemen met Anja Kastelein, tel 06 27 10 47 10, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor nadere informatie kun je ook bij haar terecht of op de website van het festival: https://www.inspiratiefestival-terschelling.nl

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links