Op 18 april is het Steunpunt Verlies en Rouw weer open voor ieder die een dierbare heeft verloren. Het maakt niet uit hoe lang of kort geleden dat is. Vaak is het zo dat je na langere tijd wel behoefte hebt om over je overleden dierbare te vertellen maar dat je dat niet goed durft om je omgeving niet te belasten. In het Steunpunt kom je zogenoemde lotgenoten tegen: mensen die ook een dierbare hebben verloren. Elk verlies is anders maar toch herkennen mensen veel in elkaar.

Op 18 april is het thema: zingeving en rouw.
Zingeving is, zeker in relatie tot de dood van een dierbare, een moeilijk woord. Want kun je daar zin uit halen? Zingeving gaat vooral over betekenis geven: niet zozeer de waarom-vraag maar het gaat meer over hoe je weer betekenis kunt geven aan je leven nu je geliefde er niet meer is. Wie ben ik zonder die geliefde ander?
Een thema zonder pasklaar antwoord maar een aanzet tot een zoektocht. Fijn als we elkaar hierin kunnen ondersteunen.

Wees welkom in Aanloophuis de Steiger, Luttik Oudorp 93 in Alkmaar. Graag opgeven als je komt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op dit adres kunt je je ook opgeven voor de nieuwsbrief die elke maand uitkomt.
We vragen een bijdrage voor koffie en thee: die is € 5,00.
Voor informatie kunt u bellen met Marja Ligterink 06 30 08 86 10. Of kijk op onze pagina op de website van de Zwaan: https://www.dezwaan-alkmaar.nl/verlies-en-rouw.
Het Steunpunt is een initiatief van aandachtscentrum De Zwaan in Alkmaar. Het is elke derde dinsdag van de maand geopend en wordt begeleid door Marja Ligterink en Eva Snieder, beiden ervaren rouwbegeleiders. We starten om 14.00 uur met koffie en thee en rond 14.30 uur gaan we verder met een thema. De bijeenkomsten duren tot 16.30 uur.

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links