hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Bericht van het COA - september 2015

Weer nieuwe ontwikkelingen:
Afgelopen maand hebben 4 gemeenteleden hun hele mooie oude damesfietsen gedoneerd. Die gaan naar het COA Alkmaar, waar Bernard zat te springen om 4 damesfietsen. Hartelijk dank daarvoor!
Verder heb ik contact gehad met Jan van der Starre, raadslid voor de Seniorenparij in Heerhugowaard. Hij is zakenman en is via een leerplichtambtenaar is hij op het spoor gekomen van de fietsennood onder kinderen van asielzoekers. Asielzoekers zijn verplicht hun kinderen naar school te sturen en die moeten dat ook kunnen. 

Hij heeft voor een gezin fietsen georganiseerd. Zie artikel Alkmaarse Courant van 24 januari. Deze heer van der Starre heeft een uitgebreid netwerk en gaat een bussinessplan maken om een werkplaats te starten voor fietsreparaties voor asielzoekers. Tevens wil hij bij staatssecretaris van Rijn gedaan krijgen dat de Domeinen de afgeschreven fietsen gaan leveren voor dit doel, zodat ieder kind vast een eigen gecertificeerde fiets gaat krijgen. Met cursus leren fietsen. Hij heeft veel vaart en een groot netwerk. Daar sta ik van te kijken. Hij wil graag samenwerken met ons.
Intussen gaan wij rustig door. Uw donaties, reacties en meeleven zijn bijzonder stimulerend. Wel is er een veel grotere nood aan damesfietsen als aan herenfietsen. En een achteruittraprem zijn ze ook helemaal niet gewend!
Blijft u het in gedachten houden als u afstand wil doen van uw oude fiets? Graag!

Theo Bruin, diaken sectie Zuid
Tel:072 512 42 02