hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Cursus schuldhulpverlening 6 juni

De ARK wil een stimulerende rol spelen, uitgaande van de brede inbreng van bestaande activiteiten op het gebied van de schuldhulpverlening die al door het ISBA en het Leger des Heils gedaan wordt met als doel samenwerking te vergroten en meer mensen de mogelijkheid te geven hierin te participeren waardoor de bestaande schuldhulpverlening eventueel kan worden uitgebreid en verbeterd. Daar is menskracht voor nodig die zowel het ISBA als het Leger des Heils in staat zal stellen continuïteit te waarborgen en nog meer mensen te helpen die tussen wal en schip (dreigen te) vallen.

De diaconale werkgroep vanuit de ARK vormt de stuurgroep die nodig is om organisatorisch en praktisch aan te sturen op het gemeenschappelijke doel om de (reeds opgezette) hulp en de krachten te bundelen.
Om u meer gerichte informatie te kunnen geven over wat nodig is aan kennis zijn we verheugd u op 6 juni tussen 10.00 en 16.00 uur een cursus aan te kunnen bieden die dient als basis om ingezet te kunnen worden. Deze cursus wordt gegeven in het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Burgpoelwaard 2 (tegenover station Alkmaar-Noord).

Training Schuldhulpverlening:
deze training is meer van theoretische aard, maar gegeven vanuit de praktijkervaringen van de trainer. Binnen de “wereld van de schuldhulpverlening” zijn veel wetten en regels van toepassing. Hulpvragers hebben veelal ervaren dat zij naar een “verkeerd loket” worden verwezen. Om als vrijwilliger de hulpvragers goed door te verwijzen (om erger te voorkomen) is het van belang om “in een notendop” kennis te hebben van de producten, de wet, het herkennen en duiden van schulden. Een training waarbij m.b.v. onder andere een tafelspel, heldere afbakening van het onderwerp: “De Winkel van Sinkel” & “De Wet van de Schulden”, de cursist in korte tijd “tools” krijgt aangereikt welke hij/zij in de praktijk kan toepassen.

Door deze training aan te bieden hopen we u meer zicht te kunnen geven op wat er bij komt kijken om in dit project actief te zijn. Uw deelname aan de cursus wordt op prijs gesteld waarbij u na afloop van de cursus verder kunt bepalen hoeveel tijd u beschikbaar heeft. Na een gesprek en eventueel op proef meedraaien kunt u worden ingedeeld naar keuze bij ofwel het ISBA ofwel het Leger des Heils of beiden.
Er zijn voor u geen kosten aan deze cursus verbonden en voor lunch wordt gezorgd.
Wel stellen we het op prijs als u zich vooraf even opgeeft, liefst voor 20 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie kunt u zich richten tot ondergetekende, de voorzitter van de Alkmaarse Raad van Kerken,
Hoogachtend
Wim van Houten