hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Bericht van het COA - augustus 2015

fiets coaInmiddels is er een turbulent voorjaar geweest met een artikel in het Noord-Hollands Dagblad en een radio-interview. Dat heeft een prachtige respons opgeleverd van een aantal mensen. We konden fietsen ophalen van Castricum tot Schoorl. Een heel werk, samen met Bernard. Van de familie Zaadnoordijk mogen we de aanhanger lenen voor niets, mooi.

Ook een ruime donatie van Mischa van “De Fietsenmakerij” Hij gaf 10 fietsen en veel fietsbanden. Grappig was dat de eigenaar van zijn opslagruimte ook 2 fietsjes meegaf. Hij vroeg wie ik was. Diaken van de Protestantse Kerk dus. Dan krijg je ze niet mee want ik ben Katholiek, zei hij als grap. De teller staat nu op 130 fietsen. Dank u wel!


We hebben de opslagruimte van een dekzeil voorzien, de fietsen stonden open en bloot in de regen. Met de storm windkracht 10 is dat eraf gewaaid, en dus opnieuw bevestigd, nu goed.
Nieuwe ontwikkeling is AZC Heerhugowaard. Dat gaat versneld open voor 600 asielzoekers en volgens de coördinator Jeanine Stricken zijn er 100 fietsen voor kinderen en adolescenten nodig.
De eerste 10 ga ik 19 augustus aanleveren. Tevens kennisgemaakt met Wim Krul van de PKN HHW. Hij doet al jarenlang veel voor vluchtelingen en wil nu de gemeente warm maken voor hulp aan asielzoekers. Het moet nog allemaal van de grond af opgebouwd worden. Onze hulp vanuit zustergemeente Alkmaar wordt zeer op prijs gesteld. Dat was het weer.
Blijft u het dus nog steeds in gedachten houden als u afstand wil doen van uw oude fiets? Graag! Ook kinderfietsen vanaf 3 jaar

Theo Bruin
Tel:072-5124202