hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Mano a mano: Huizen en latrines bouwen in de Dominicaanse Republiek.

SV 2015 07 05 delen 4De zomervakantie is voorbij en de tweede helft van 2015 staat voor de deur. Naast vergaderingen en ander activiteiten staat er eind september een voorbereidingsdag voor een Mano a mano project in november genoteerd in mijn agenda. We mogen weer!! Ik kijk er naar uit.

Het projectplan voor deze twee weken staat inmiddels vast. Er zijn zes families aangewezen die een nieuw huis krijgen en het is duidelijk waar we de 30 latrines mogen plaatsen. De foto laat het huisje van een van de gezinnen zien. (klik erop voor een vergrotinmg.) 7 gezinsleden in een huisje waar het dak vol gaten is en de vloer van zand is. Geen ideale situatie.

Het huis dat ze krijgen heeft 3 slaapkamers. Een voor de ouders, een voor de meisjes en een voor de jongens. In hun oude huis slapen de kinderen allemaal op één kamer. Met name voor de meisjes is dit niet prettig als ze in de pubertijd komen vanaf een jaar of 9.
Latrines blijven ook nog steeds nodig. En we kunnen weer goed aan de slag met de 30 die op het programma staan.
Ook een keer meebouwen in de Dominicaanse Republiek?
Het volgende project is in februari 2016 en duurt 3 weken. Het is nu nog niet helemaal duidelijk wat we gaan doen. Dat wordt in november besproken. Maar er blijft nog voldoende te doen in de regio.
Ga een keer mee! Ervaring of technische achtergrond is absoluut niet vereist. Aandacht voor de medemens die hulp nodig heeft en motivatie om samen anderen te helpen is voldoende. Vanaf 18 jaar mag je mee. Informatie: www.manoamanodomrep.com of via mij.

Dios te bendiga y hasta luego!!
Wieke Wijntje Kingma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072 561 56 31