181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

is het kerkelijk bureau
gesloten

Alkmaarse Raad van Kerken en hulp aan vluchtelingen

arkDe leden van de ARK hebben de handen ineengeslagen om zich voor te bereiden op de komst van de vluchtelingen in het belastingkantoor aan de Robonsbosweg. Er is een werkgroep opgericht waarbij ook City Light, de Vrijwilligerscentrale regio Alkmaar en het Gilde Alkmaar zich hebben aangesloten.
In subwerkgroepen buigen de deelnemers zich over de vraag wat nodig is om de vluchtelingen (praktische) hulp te geven en hoe dit gedaan kan worden. Het gaat daarbij om ontmoeting (open huis), het leren van de taal, geestelijke verzorging, dagbesteding en het organiseren van een vraagbaakplatform.
Half januari 2016 komt de werkgroep opnieuw bij elkaar. Daarna hoort u meer van ons.

Ria de Rijke, secretaris ARK