hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Fietsactie voor kinderen van asielzoekers

fiets coaDe hele zomer zijn er toch weer door gemeenteleden fietsen gedoneerd. De aankoop van fietsen bij de fietsenmakers is minder geweest. Er was weinig aanbod.
Wel zijn er nu ongeveer 30 kinderen blij gemaakt met een fietsje in het nieuwe AZC, waar nu 400 asielzoekers verblijven. De teller staat na 2,4 jaar op 240 fietsjes en fietsen. Geweldig gewoon. Mijn vraag om vrijwilligers die fietsjes gaan repareren en gereed maken voor gebruik, heeft nog niets opgeleverd. In het najaar komt in het blad de Geestmolen een oproep. Ik hoop om na mijn vakantie toch maar te starten met een klein fietsspreekuurtje op vrijdagmiddag in de kelder van het nieuwe AZC. We kijken of dat voldoet.


Verder heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij het AZC Picassolaan. Dan is voor iedereen duidelijk wie ik ben daar. De samenwerking met Bernard blijft geweldig. Ik leer heel veel. Laatst hadden we een kinderfiets klaar, hij lag al in mijn achterbak voor aflevering, toen hij zag dat de buitenband niet helemaal in de velg zat ter hoogte van het ventiel. Dan kan de band klappen.
Dus we gaan met frisse moed door, u ook?

Vriendelijke groet,
T.J.J. Bruin, diaken/sociaal vrijwilliger
(072 512 42 02 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)