hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Fietsenactie - december 2016

Kinderfietsen

Afgelopen maand is er weer veel gebeurd. De fietsenmaker Mischa van de Fietsenmakerij in het centrum van Alkmaar heeft zijn opslagruimte opgeruimd en Bernard en ik mochten uitzoeken wat we konden kopen en gebruiken. Dat was veel. 30 fietsen,

een driewieler die hard nodig was en een fietskar. Er moet nog wel het nodige aan gerepareerd worden.
De teller staat vanaf april 2014 tot nu op 298 fietsen en fietsjes. Bijeengebracht door u als PGA, het Leger des Heils, de Vrijgemaakt Gereformeerden en de Stichting Present. Een mooie en gezegende samenwerking.
Het geld van de kerstcollecte 2015 van de Grote Kerk (± € 1300) is nu op. Het is op deze wijze, denk ik, zeer goed besteed.

Verder is er nieuws van het COA Robonsbosweg. Daar is Hemaya, een Afghaanse asielzoeker gestart met fietsreparaties. Elke morgen van 9-12 uur. Dat is werkelijk goed nieuws want er zijn veel fietsjes die nog niet uitgegeven zijn vanwege gebreken. Die gaan nu eerst gerepareerd worden. Astrid, een bewegingstherapeute organiseert dit.

Verder hoorde ik dat er veel minder instroom is van asielzoekers in de beide COA’s. Ook veel uitstroom omdat gemeenten pas op het laatste van het jaar aan hun verplichte huizenquota voldoen. Toch is uw aandacht en meeleven nog zeer gewenst. Ik kreeg weer van gemeenteleden echt hele mooie fietsen die zo doorgegeven konden worden. Van 2 wrakken halen we de onderdelen af.
Ik krijg vaak te horen: ”Ik heb wel wat staan in de schuur maar ik weet niet of u daar wat aan heeft”. En dat zijn toch vaak hele mooie exemplaren waarvan alleen de banden opgepompt moeten worden!

Heel hartelijk dank voor uw gulle gaven en ik hoop dat u aan dit dankbare project zult blijven denken de komende maanden.

Vriendelijke groet,
T.J.J. Bruin, diaken/sociaal vrijwilliger
072 5124202
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.