hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Fietsactie voor kinderen van asielzoekers

betonschaar

Betonschaar, slijptol en duidelijk blijven:
Aan de wand van ons fietsenmakershok op COA PIcassolaan hangt een grote betonschaar of kniptang. Een zware jongen, dat wel. Maar… zijn bek is zwaar gekarteld. Ik had dat ding al weggeborgen als waardeloos maar Bernard wilde hem weer terug. Ik vroeg waarom.

Hij zei dat er hier soms volwassen asielzoekers komen met een fiets op slot waarvan niet bewezen is dat het diens eigendom is. (Fietsen zijn bij verslaafden vaak voor € 10,- te koop) En de vraag of we het slot willen open knippen. We zeggen dat nooit bij volwassenen doen. Uit eigen overtuiging en omdat het COA regel is. Dit met het oog op mogelijke diefstal. Dat wordt niet begrepen en de vraag zeker 5x herhaald. Dat kan zo maar 15 minuten duren. Wij dienen deze personen, ze komen vaak met meer, vriendelijk doch stevig afhoudend te woord te staan. Ten slotte wijst Bernard naar de betonschaar en zegt :”Hij is kapot” Nu komt de boodschap over.
Voor kinderen die hun fietssleutel zijn kwijtgeraakt gebruiken we de slijptol en moeten ze zelf een slot kopen.
De fietsactie heeft afgelopen maand 4 mooie fietsen opgeleverd waarvoor ik u heel hartelijk dank zeg. Onze werkplaats wordt verder opgeruimd, nu nog alle fietsonderdelen een plek geven. Intussen helpen we de kinderen met hun fietsprobleempjes. Gezellig en dankbaar werk.
Houdt u ons in gedachten? Zonder u gaat het niet.

Theo Bruin, vrijwilliger COA Alkmaar