hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Fietsactie voor kinderen van asielzoekers

Mogelijk heeft u het al gelezen. Het COA Picassolaan sluit op 1 oktober 2017 definitief haar deuren. Dat betekent dat de 400 asielzoekers nu verplaatst moeten worden. Dat gaat erg veel inspanning voor de medewerkers kosten, het levert altijd veel onrust op. Wilt u zowel hen die moeten verhuizen als het COA personeel van de Picasso gedenken?

Het is de bedoeling dat wij (Bernard en ik) als fietsenreparateurs gaan verhuizen naar het COA Robonsbos, waarschijnlijk in de loop van deze zomer.
Op zaterdag 13 mei is een feestelijke overdracht geweest van de Rotary waarin 48 fietsen zijn overgedragen aan het COA. Daar hebben onze kerkgemeenschappen ook aan bijgedragen. Deze fietsen worden op borgcontract uitgeleend aan de kinderen. Wij zullen de fietsen onderhouden als we overgeplaatst zijn.
Verder nog een komische situatie: Een gemeentelid kwam met zijn fiets bij onze werkplaats en zei dat hij zo’n eigenaardig knarsend geluid hoorde wat hem ongerust maakte.
Wat bleek? Hij had zijn voorwielas met kruipolie gesmeerd en toen is het vet uit de kogellagers gelopen en knarsten de fietskogeltjes overelkaar heen! Weer wat geleerd.
Dat was het. Houdt u ons in gedachten? Zonder u gaat het niet.

Theo Bruin, vrijwilliger COA Alkmaar
Westerweg 27 1851 AA Heiloo
072 5124202
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.