hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Fietsactie voor kinderen van asielzoekers - juni 2017

We zijn, veel sneller dan gedacht, al op de woensdagmiddag gestart met fietsreparaties op COA Robonsbos. Dat komt omdat Hashimi, de Afghaanse fiestenmaker aldaar, ontslagen is. Toen was er helemaal niemand. Op 31 mei zijn we gestart en in no-time was het bekend en stroomden de probleemfietsjes op ons af.

We hebben 5 kapotte ventielen gerepareerd, slot opengemaakt, fietsen gecontroleerd, zadels gesteld en licht nagekeken. We moesten erg letten op onze spullen met die vlugge vingertjes. Maar het was geweldig werken. Echt nodig.
Praktijkperikel:
Onze diaconie vergoedt banden, sloten en lichten, dat is geweldig. Maar wat als iemand komt die zegt dat zijn slot of lamp weg is. Hoezo weg, waar is-tie dan? Weet ik niet is het antwoord. Dat slot moet eraf gehaald zijn met het sleuteltje erin. Wat doe je dan? Nieuw slot geven? We doen dat meestal toch wel om diefstal van de fiets te voorkomen.
Er is kans op plaatsing van een compound op COA Robonsbos die als fietswerkplaats is ingericht. Dat zou heel mooi zijn want we willen niet in de kelder werken, bedompt en onvrij als het daar is. Dus opgewekt verder.
Dat was het. Houdt u ons in gedachten? Zonder u gaat het niet.

Theo Bruin, vrijwilliger COA Alkmaar
Westerweg 27 1851 AA Heiloo
072 5124202
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.