hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Straatjongeren in Kampala

Er was tweemaal een collecte voor ons project in Oeganda en daarvoor is tot heden ruim € 800 binnengekomen. Ons streefbedrag is € 2000 voor dit kalenderjaar dus daar moeten we nog even onze schouders onder zetten. De opbrengst uit voorheen het Zendingsbusje is ook hiervoor bestemd. Op zondag 1 oktober is de diakonale collecte weer voor dit project.
Leven op straat:
In Oeganda leven zo’n 10.000 jongeren op straat. Velen komen uit de regio Karamojong.
Ooit zijn ze daar vertrokken (met of zonder familie) omdat in de stad een beter bestaan mogelijk zou zijn. Dat valt vies tegen. Kinderen moeten aan het werk om aan eten en een slaapplaats te komen. Jonge kinderen bedelen vooral en lopen snel ziektes op. Meisjes bedelen, passen op jonge kinderen, verzamelen bonen of verlenen seksuele diensten. Jongens verzamelen afval of werken in de bouw. Veel kinderen werken tot laat in de avond.

Weg uit de ellende:
Een van de organisaties die deze kinderen van straat probeert te halen is Dwelling Places.
Ze biedt onderdak, gezondheidszorg (vaak nodig, wat op straat loop je snel wat op) en onderwijs tot het moment dat de kinderen (en eventuele familie) weer terug kunnen naar hun eigen regio. Daar moet dan natuurlijk ook wat gebeuren, waarover later.