hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Fietsactie voor kinderen van asielzoekers - september 2017

Verhuizing en verandering:
Op de Picassolaan hebben wij zo lang de fietsactie al duurt, 3½ jaar, de door u gedoneerde fietsen gegeven aan de kinderen van asielzoekers van 3 tot 18 jaar. In totaal meer dan 300 fietsen. Dat is gewoon geweldig.
Nu u dit leest zijn wij reeds met al ons gereedschap verhuisd naar COA Robonsbos. Daar werken we nu drie middagen per week aan fietsreparaties.
Doordat wij verhuisd zijn naar COA Robonsbos krijgen wij met het aldaar ingestelde bruikleensysyteem te maken voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deze jongeren moeten 30 euro inleveren op hun toelage. Ze krijgen dan een mooie fiets en als ze vertrekken leveren ze de fiets in en krijgen ze de 30 euro terug. In de tussentijd worden de reparaties door ons gedaan.
De Rotary heeft voor 4000 euro 40 mooie fietsen in bruikleen gegeven aan deze jongeren. Veelal damesfietsen. Dat systeem loopt nu 4 maanden naar grote tevredenheid. Wij kunnen aan deze jongeren van 12 tot 18 jaar de fietsen die we van u ontvangen daarom niet meer weggeven. Wel géven we fietsen aan kinderen van 3 tot 12 jaar. Dat gaat gewoon door.

Hoe verder? 
Nu is in overleg met het dagelijks bestuur van het College van Diakenen de mogelijkheid geopend dat we de grote fietsen die u doneert verkopen en dat van de opbrengst 2/3 ten goede gaat komen aan de Stichting Help to Help (opvanghuis weeskinderen Zimbabwe, www.help-to-help.nl) en 1/3 ten goede komt aan onze noodzakelijke reparaties aan alle fietsen. Dit ontlast onze diaconie die dit project financieel al heel veel heeft ondersteund. Mocht u de fiets voor grotere kinderen per sé willen geven, dan komt die het bruikleensysteem. Wel is het zo dat er nu voldoende fietsen zijn en méér ook in de toekomst niet nodig zullen zijn.
Het gaat om uw medewerking natuurlijk en ik hoop dat u met dit voorstel akkoord wilt gaan.
We gaan weer met nieuwe moed verder. De samenwerking met de staf van het COA blijft uitstekend.
Als laatste kregen we een goede tip van Theo de fietsenmaker van het Tweewieler Centrum over het ventielprobleem. De ventielen met een tangetje een extra slag geven zodat ze niet losgedraaid kunnen worden door deugnieten. Simpel en effectief. Steeds leerzaam.
Dat was het. Houdt u ons in gedachten? Zonder u gaat het niet.

Theo Bruin, vrijwilliger COA Alkmaar
Westerweg 27 1851 AA Heiloo
072 5124202
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.