hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Fietsactie voor kinderen van asielzoekers

De feestdagen zijn rustig verlopen maar december was druk met het uitreiken van kinderfietsen. We hebben vanaf november tot 5 januari 22 kinderfietsen en -fietsjes uitgegeven en zien ras de nul naderen! Reden is dat het COA veel gevallen van gezingshereniging heeft afgehandeld. Mooi en spannend om al die kinderen tevreden te zien vertrekken. Dat gaat niet altijd van een leien dakje.

Dat bleek toen een vader met drie kinderen van 3, 5 en 8 jaar fietsen mochten uitzoeken. Ik was met de ene bezig en de kleine had al een fiets (veel te groot) op het oog en wilde er direct mee weg. Toen ik ingreep barstte hij uit in gehuil. Opwinding en gedoe.
Nu ga ik met 1 kind plus de vader(baba) naar binnen en handelen we het rustig af. Ouders vertrouwen terugtrapremmen niet en willen dat hun kind per se een fietsje met handremmen krijgt. Terwijl de kleintjes dat vaak al spelenderwijs doen.
Ahmet is alweer vertrokken wat me echt spijt. Zo gaat het hier.
De fietsverkoop is goed doorgegaan. 8 fietsen verkocht voor € 600; € 400 voor Stichting Help tot Help en € 200 voor het Fietsproject voor reserveonderdelen en zware reparaties. Erg blij mee en goed besteed.
Dat was het. Houdt u ons in gedachten? We hebben kinderfietsjes nodig, vooral grotere.
Zonder u gaat het echt niet,

Theo Bruin, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.