hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Fietsenactie - april 2018

Eerste bericht is dat het COA Robonsbosweg per 1 oktober 2018 gaat sluiten! Dat is heel snel. Ook gezien de zeer hoge kosten die gemaakt zijn om dit kantoorgebouw om te bouwen tot asielcentrum. COA is huurder van het gebouw.
Bernard en ik zijn al in COA Heerhugowaard geweest om fietsen af te leveren voor het “Aan de slag” programma. We hebben plannen om over te gaan naar COA Heerhugowaard voor 2 middagen in de week en daar op dezelfde voet verder te gaan.


Nu hoop ik vurig dat u als gemeente ons zult blijven ondersteunen, materieel en in de gebeden, met dit mooie werk. Zonder u is het een allenige, treurige bussiness.

Volgende bericht schrijf ik vlak voor Pasen en dit is geen mooi bericht.
Het vooroordeel wat veel mensen hebben dat asielzoekers niet legaal aan een fiets komen is op het COA Robonsbos ook bevestigd.
Vlak naast onze keet zijn altijd asielzoekers bezig met hun fietsen repararen. Een van hen ken ik goed en aanvankelijk werkten we samen tot ontdekt werd dat hij geld vroeg voor reparaties wat streng verboden is op het terrein.
Nu blijkt dat hij al maanden fietsen heelt van dieven die het hem verkopen voor € 10,- Hij heeft ze doorverkocht aan tientallen asielzoekers voor € 50 tot € 60,-. Ik zag hem met nieuwe fietssloten in de weer.
Met mij probeert hij vrienden te zijn en vroeg mij vaak te eten. Nooit gedaan waar ik blij mee ben. Nu heeft hij een ernstige waarschuwing gekregen dat er politiemelding gedaan is. Ook moest hij al zijn reservemateriaal in de container gooien.
Handhaving op COA’s, ook eerder bij COA Picassolaan, is een zwak punt. Geen goede relatie tussen justitie en politie. Ieder wil baas zijn op eigen terrein.

Verder:
We hebben professioneel gereedschap kunnen aanschaffen met de poëtische namen als Shim cranktrekker en trapasafnemer. Kinderen komen nog wel eens aan met een lamme pedaal. Verder professionele conusimbussleutels.
We zijn heerlijk op orde en we repareren veel. Ook de aanvoer van fietsen gaat erg goed. We verkopen nu ook aan volwassen asielzoekers. We zijn dankbaar als team voor uw grote steun en doen dit ook in uw naam.

Blijft u aan ons denken?
Theo Bruin, vrijwilliger COA Alkmaar