hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Mano a mano

We mogen weer! 1-16 november 2018, acht huizen en latrines El Maluco, Dominicaanse Republiek
Het is anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst aan het werk ben geweest in de Dominicaanse Republiek omdat er in 2018 geen projecten waren. Wel vreemd voor me om zolang niet te werken in de Dom Rep en de vrienden daar niet te zien. Maar zoals gezegd, We mogen weer! En ook nu gaat Jan P. mee. Het is hem goed bevallen de vorige keer.

Het dorp waar we deze keer met 22 mensen aan het werk gaan is El Maluco. Dat ligt in de regio San Cristobal, zo’n anderhalf uur rijden ten noordwesten van de hoofdstad Santo Domingo, waar we de laatste jaren projecten uitvoeren. In 2013 hebben we waterleiding aangelegd in El Maluco en nu mogen we er 8 huizen bouwen. De bestaande huizen zijn vaak in slechte staat. Geen cementen vloeren, muren van verrot hout en lekkende daken soms gemaakt van bananenbladeren. Hierdoor zijn de hygiënische- en gezondheidsomstandigheden erg slecht. Ook wonen er teveel mensen in één huis. We bouwen mee aan een huis voor bijvoorbeeld Soterio Guzman en Alba Tejeda. Zij wonen in een klein huis samen met 5 kinderen en één kleinzoon. Het huis is erg oud en in een zeer slechte conditie. Soterio is 72. Hij werkt in de landbouw. Alba is 51 jaar oud. En we gaan ook aan de slag voor Victor en Altegracia met hun kinderen. Voor Alcaido Brito en Justa Abad met inwonende dochter met 3 kinderen en voor nog 5 andere families.
We verblijven weer in het multifunctionele gebouw in Los Anones, 30 minuten rijden van El Maluco. We worden met een vrachtauto naar onze werkplek gebracht maar het is ook goed te lopen. Dat doen we vaak op de terugweg.

Het bouwbedrijf Tacisar staat weer voor ons klaar om de juiste instructies te geven en alles rondom de bouw te coördineren en we hopen de bekende werkers weer te zien.

Wil je ook een keer mee bouwen? Het volgende project is 14-28 februari 2019. Het is de bedoeling dat we dan 8 huizen en latrines gaan bouwen in Arroyo Mingo. In dit dorp hebben we in 2012 waterleiding aangelegd en een aantal latrines gebouwd.
Meer informatie op de website: www.manoamanodomrep.nl. Je kunt ook contact opnemen met ondergetekende voor meer informatie. Of mij uitnodigen voor een presentatie!

Groeten, Wieke Wijntje Kingma, gemeentelid van De Blije Mare. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072 561 56 31