181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

is het kerkelijk bureau
gesloten

Bericht Fietsproject - nov. 2018

Afgelopen maanden is er veel gebeurd. Bernard is verzwakt door de behandelingen.
De werkplaats kan om mij niet heldere redenen niet overgeplaatst worden naar AZC Heerhugowaard. Daar wordt gekeken naar een nieuwe mobiele werkplaats die aangekocht gaat worden. Verder is er geen ruimte voor ons in de gebouwen. Intussen kunnen wij dus nauwelijks iets doen dan verhuizen.

We hebben de verhuisde fietsen ondergebracht in 2 containers. Die zijn overvol en alles ligt door elkaar.

Op zondag 7 november mocht ik na de dienst in de protestantse kerk te Heerhugowaard een praatje houden over het fietsproject voor kinderen van asielzoekers. U weet niet hoe belangrijk uw steun is. Zo heb ik ook hen gevraagd of ze ons bij willen staan in gebed en het project meedragen. Ik heb onze werkplaats de ambassade van de kerk genoemd en dat onze handen evangelisch werk doen. Dat werd goed ontvangen. Vooral mijn dringende oproep om helpers in de werkplaats had succes. Twee vrijwilligers hebben zich opgegeven. Ook hebben we iemand gevonden die eventueel fietsen ophaalt van gemeenteleden. Al met al een rijke oogst die dankbaar stemt. Het project kan zodoende met een gerust hart in Heerhugowaard voortgezet worden. Er ligt nog een verzoek aan de kerkenraad van HHW of ze het project diaconaal willen leiden. Ook om er regelmatig over te rapporteren zoals ik bij u gedaan heb.

De fietsverkoop loopt goed. Vanaf 24 augustus tot 5 november is voor € 360,- verkocht. Daarvan krijgt Stichting Help to Help € 238,- en het fietsproject € 122,-. Dank u wel!

Het AZC Robonsbos Alkmaar gaat weer tijdelijk open, heb ik begrepen, totdat het contract afloopt in mei 2019. Wat een gesjouw met mensen! Erg hoor.

In afwachting van wat er komen gaat groet ik u weer hartelijk.
Laatste opmerking: wegens ruimtegebrek in AZC Heerhugowaard kunnen wij de fietsstroom nauwelijks aan. Mocht u een fiets willen doneren, wilt u daarmee dan wachten totdat er weer nieuwe ruimte is? Daarover bericht ik u.
Blijft u aan ons denken?

Theo Bruin, vrijwilliger AZC Heerhugowaard.