181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Bericht Fietsproject - dec. 2018

Inmiddels is het kleine plantje Fietsteam HHW alweer groter gegroeid. Naast 2 medewerkers heeft zich nu ook een derde aangemeld. Die weten van aanpakken!
Met hen hebben we 3 vrachtjes uit de oude werkplaats in Alkmaar overgebracht naar HHW.

Tevens heb ik kennis gemaakt met een vertegenwoordiger van Enjoy. Deze instelling verkoopt aan de Deimoslaan 17 te HHW 2e hands kleding en schoenen e.d. voor een prikkie aan asielzoekers en de minima van HHW. Ze hebben 20 medewerkers en het ziet er allemaal keurig verzorgd uit. Het ligt ook vlakbij het AZC.
Ik belde haar of ze ook niet fietsen wil gaan verkopen omdat we op het AZC terrein niet mogen handelen en ook niets voor onze diensten mogen vragen. Ze was blij verrast want ze kreeg er veel vraag naar. We hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin we afspreken de door ons aangeleverde fietsen voor een klein bedrag te verkopen. Tevens om er streng erop toe te zien dat er geen misbruik van wordt gemaakt door handelaars.
Zoals ik rekening en verantwoording afleg over het Alkmaarse fietsproject aan de penningmeester van het College van Diakenen, heb ik ook de kerkenraad van de Protestantse gemeente HHW gevraagd om me aan hen te verantwoorden.
Ander nieuws: De werkplaats is aangekocht en geplaatst! Met afmetingen van 10x3 meter. Zie foto.
Er moet aan gerepareerd worden, daarna installeren we de boel en kunnen we eindelijk beginnen.
We werken elke week op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur.
U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen. Belt u mij voor een afspraak.
Aan u de vraag of u als Alkmaarse gemeente nog fietsen wilt aanleveren nu we verhuisd zijn. Ik hoop vurig van wel, ook sprekend namens de Stichting Help-to-Help die 2/3 van de verkoopopbrengsten van de Alkmaarse fietsen krijgt.
Dat was het weer.
Blijft u aan ons denken?

Namens het Fietsteam HHW:
Theo Bruin, vrijwilliger AZC Heerhugowaard
Westerweg 27 1851 AA Heiloo