We zijn volop bezig en inmiddels heeft ook Piet de Jager zich bij ons team gevoegd waar we blij mee zijn, we zijn nu met z’n zessen! Dat is een zegen.
We zijn dankbaar voor de fietsen die u weer aangeboden heeft en doen ons uiterste best om daar een goede bestemming voor te vinden. Dat lukt goed, hoewel er soms misbruik gemaakt wordt van de lage prijzen (10-20 euro) die we bij Enjoy HHW rekenen en mensen in de verleiding brengen die fietsen door te verkopen.

181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Gesloten

geslotenHet kerkelijk bureau gesloten is van donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) tot en met 10 juni (2e pinksterdag)

Kopij Samen Verder

In verband met kraamverlof en vakantie van redactieleden sluit de inzending van de kopij voor het volgende nummer op woensdag 22 mei 18:00 uur.

Bericht Fietsproject - februari 2019

De afgelopen twee maanden is er toch weer genoeg gebeurd om het u te berichten. We hebben de vloer van onze werkplaats met extra platen betimmerd, stellingen aangebracht en alles verder ingericht. We hebben best wel veel kosten moeten maken.
Eindelijk konden we fietsen gaan opknappen. De eerste klus was tien damesfietsen in orde maken voor fietslessen, deze keer aan een groep vrouwen uit Iran en Afghanistan. Dat gebeurt door twee gepensioneerde politieagenten op het plein achter het AZC. Daar is niet zoveel bekijks!

De staf van AZC HHW heeft ons gevraagd om de verstrekking van kinderfietsen (3-12 jaar) via Enjoy te laten verlopen. Dat scheelt hen veel administratiewerk. Dat gaan we zo doen. Ze worden verkocht voor een hele lage prijs en wij als fietsteam gaan al het onderhoud doen.

De borgcontractfietsen (12-18 jaar) gaan we wel zelf uitgeven en administreren. Daar gaan we nu een begin mee maken. Er zijn 35 kinderen die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Eerst uitzoeken of ze al goede fietsen hebben!
Onze diaconie heeft zich bereid verklaard de activiteiten van het Fietsproject in Heerhugowaard onder financiële supervisie te nemen. Dit door middel van periodieke rekeningoverzichten van kosten en baten, zoals dat ook in Alkmaar gebeurt en steeds gebeurd is. Dat stemt dankbaar.

Komende weken gaan we de voorraad zeer wrakke fietsen en fietsjes aanpakken. Dat wil zeggen demonteren en weggooien wat waardeloos is. Zo krijgen we meer ruimte en dat hebben we dringend nodig.
We gaan ook voorlichting geven door een flyer uit te geven in 5 talen (Nederlands, Engels, Turks, Arabisch en Farsi). Mensen denken te vlug dat we COA-ambtenaren zijn die er beroepshalve voor zijn om hun fietsklusjes op te knappen. Als ze horen dat we vrijwilligers zijn die het uit sympathie voor hun kinderen willen doen verandert hun houding helemaal.
Dat was het weer.

Blijft u aan ons denken? Dat hebben we nodig. Mocht u fietsen(fietsjes) ter beschikking willen stellen, belt u gerust. We halen ze bij u op.

Theo Bruin, vrijwilliger AZC Heerhugowaard. Namens fietsteam HHW
Westerweg 27, 1851 AA Heiloo.