We zijn volop bezig en inmiddels heeft ook Piet de Jager zich bij ons team gevoegd waar we blij mee zijn, we zijn nu met z’n zessen! Dat is een zegen.
We zijn dankbaar voor de fietsen die u weer aangeboden heeft en doen ons uiterste best om daar een goede bestemming voor te vinden. Dat lukt goed, hoewel er soms misbruik gemaakt wordt van de lage prijzen (10-20 euro) die we bij Enjoy HHW rekenen en mensen in de verleiding brengen die fietsen door te verkopen.

181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Gesloten

geslotenHet kerkelijk bureau gesloten is van donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) tot en met 10 juni (2e pinksterdag)

Kopij Samen Verder

In verband met kraamverlof en vakantie van redactieleden sluit de inzending van de kopij voor het volgende nummer op woensdag 22 mei 18:00 uur.

Bericht Fietsproject - maart 2019

Goeds nieuws, we hebben al acht asielkinderen blij kunnen maken met een opgeknapte fiets en negen volwassenen waaronder twee driewielergebruikers. We komen ook zo uit de kosten. Verder is het weer druk op het “fietsspreekuur”. Ze weten ons goed te vinden voor hun lekke banden, ketting eraf, remmen kapot, etc., etc.
We werken met z’n vieren en zijn inmiddels goed ingespeeld op elkaar en de samenwerking boven verwachting. Ad en Sybe hebben in de metaal (Tata Steel) gewerkt dat scheelt een hoop.

Voor de lekke banden hebben we twaalf reparatiedoosjes gekocht (Action, €2,-) die we doorverkopen aan volwassenen als die met een lekke band komen. We leren ze dan zelf repareren. Ook hebben we een bak met gereedschap aangeschaft die we uitlenen aan asielzoekers die zelf hun fietsen willen repareren bij de keet.

We hopen nog iemand uit de PKN HHW aan te trekken die de gehele communicatie in HHW gaat verzorgen.
Tevens zoeken wij opslagruimte want we zitten heel krap met twee containers op het COA.
We hebben nog wel kinderfietsen nodig en ook gewone als verkoop voor Stichting Help-to-Help en ons project om de kosten te dekken.
Dat was het weer.
Blijft u aan ons denken? Dat hebben we nodig. Mocht u fietsen(fietsjes) ter beschikking willen stellen, belt u gerust. We halen ze bij u op.

Theo Bruin, vrijwilliger AZC Heerhugowaard.
Namens fietsprojectteam COA HHW