hit counter joomla

We zijn volop bezig en inmiddels heeft ook Piet de Jager zich bij ons team gevoegd waar we blij mee zijn, we zijn nu met z’n zessen! Dat is een zegen.
We zijn dankbaar voor de fietsen die u weer aangeboden heeft en doen ons uiterste best om daar een goede bestemming voor te vinden. Dat lukt goed, hoewel er soms misbruik gemaakt wordt van de lage prijzen (10-20 euro) die we bij Enjoy HHW rekenen en mensen in de verleiding brengen die fietsen door te verkopen.

181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Gesloten

geslotenHet kerkelijk bureau gesloten is van donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) tot en met 10 juni (2e pinksterdag)


Kopij Samen Verder

In verband met kraamverlof en vakantie van redactieleden sluit de inzending van de kopij voor het volgende nummer op woensdag 22 mei 18:00 uur.

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

Mano a mano

14 februari - 1 maart 2019, Arroyo Mingo, Dominicaanse Republiek, 9 huizen en latrines
De klus is weer geklaard!
Negen huizen en latrines in tien werkdagen en met twintig deelnemers. Wat was het mooi om de laatste dag de huizen langs te gaan en te merken hoe blij de mensen zijn met hun nieuwe huis. Eindelijk een betonnen vloer. Eindelijk geen gaten in het dak.
Het was heel bijzonder dat we met de drie Alkmaarders ‘ons’ huis hebben kunnen bouwen.

Het huis van de 71-jarige Isidra die er met haar zoon Argenis van 22 jaar gaat wonen. Het huis kreeg één slaapkamer minder omdat ze er met z’n tweeën gaan wonen. Isidra woonde hoog in de bergen in een slecht huis zonder betonnen vloer, geen water in de buurt en een steil pad om er te komen. Dorpsgenoten waren van mening dat zij zeker een nieuw huis nodig had ín het dorp. Het was mede bijzonder omdat ze bij de start van de bouw niet aanwezig was. En dat had een trieste reden. Haar andere zoon, die ergens anders woont met zijn gezin, was plotseling overleden. Toen wij aankwamen waren dorpsgenoten bezig met het egaliseren van de vloer en de werkplek rondom het huis aan het opruimen. De materialen voor de wanden en het dak lagen klaar bij een ander huis en wij zijn aan het werk gegaan. Toen Isidra na een week terug was zat ze met tranen in haar ogen op de veranda van haar huis. Verdrietig om het verlies en blij met het nieuwe huis. Omdat het huis iets kleiner is zijn er twee ‘blinde’ muren. We hebben aan de binnenkant een paar planken gemaakt en aan de buitenkant met restmateriaal een twee ‘molentjes’.[foto]
We hebben veel kunnen doen Arroyo Mingo! En zijn 1 maart met een voldaan gevoel weer thuisgekomen.
Groeten, Jan, Betty en Wieke Wijntje
Wil je ook een keer mee bouwen? Het volgende project is 13-28 februari 2020. Alle tijd om over na te denken en er voor te sparen. Meer informatie op de website: www.manoamanodomrep.nl.
Wil je meer verhalen horen over de projecten dan kan ik, Wieke Wijntje, een presentatie geven.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072 561 56 31.