hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Mano a mano: November 2012

Waterleiding in Nigua Arriba en Manomatuey Abajo, Dominicaanse Republiek.

Nog een week te gaan voordat ik weer aan het werk mag in de Dominicaanse Republiek. (Als u dit leest dit ben ik nog hard aan het werk!)
Ik ben benieuwd wat we aantreffen.
Hieronder staat een gedeelte uit een tekst die geschreven is door een medebestuurslid van Stichting Dokter Ramona Fonds www.ramonafonds.nl. Zij heeft de Spaanse kranten gelezen.

"De vergeten slachtoffers van orkaan Sandy
Terwijl de wereld kijkt naar de VS, heeft orkaan Sandy in de Caraïben een nog grotere ravage aangericht. 1,8 miljoen Haïtianen lijden onder de gevolgen van de storm, zo schat de Verenigde Naties. Minimaal zestig doden in Haïti, 11 in Cuba, 2 in de Bahama's, 2 in de Dominicaanse Republiek en één in Jamaica. Nog voor Sandy in New York aan land ging, raasde de storm al verwoestend door de Caraïben eind oktober.
In de Dominicaanse Republiek werd vooral de zuidkust getroffen: veel rivieren traden buiten hun oevers en door het kolkende water stortten huizen in en raakten wegen en bruggen fors beschadigd. De hoofdstad Santo Domingo kampt al meer dan 5 dagen met een watertekort: door de grote regenval zijn grote stenen losgekomen en hebben de waterleidingsystemen bij het stuwmeer Acueducto Valdesia-Santo Domingo beschadigd."

Het lijkt erop dat de regio, wat hoger in de bergen, waar wij aan het werk gaan niet veel overlast heeft ondervonden. Om bij onze slaapplaats te komen moet wij wel door een soort waterkruispunt bij 'Boca de los Dos Rios'. In het verleden is het voorgekomen dat na twee dagen hevige regenval wij het gebied niet uit konden omdat de rivieren te hoog geworden waren.
Ik hoop en bid dat we onze geplande werkzaamheden kunnen uitvoeren in Nigua Arriba en Manomatuey Abajo. Op www.worldservants.nl kunt u onze vorderingen volgen.

Tot in december!
a Dios,
Wieke Wijntje Kingma, gemeentelid van de Blije Mare
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072-5615631