hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Mano a mano: Project najaar 2013

Mano a Mano

DR2013 afbouw slaapzalen centrum en opknappen huisjes, Los Anones, Dominicaanse Republiek.

In mijn vorige stukje meldde ik dat er volgend jaar, februari 2014 weer een project is van Mano a Mano. En dat is ook zo. Maar... dit zat zo snel vol dat er gekeken is of er misschien toch ook een project in het najaar georganiseerd kon worden. En dat is gelukt!

Van 7 tot en met 22 november 2013 gaan we 2 weken aan het werk in Los Anones.
Los Anones ligt ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad Santo Domingo. In de gemeenschappen rondom Los Anones zijn de laatste 10 jaar watervoorzieningen aangelegd. En latrines gebouwd. Dit heeft een groot effect gehad op deze regio en zijn bewoners.
In Los Anones staat het multifunctioneel centrum waar we vaak als groep verblijven tijdens een project. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte die gebruikt wordt als trainings- en opleidingscentrum voor de bewoners van het gebied. Sommige bewoners wonen erg ver van het centrum en moeten daarom een dag eerder komen en ergens overnachten. Er is nu geen slaapplaats. In het centrum houdt dokter Ramona haar polikliniek. Maar als er een groep verblijft zoals wij kan dat niet doorgaan. Het gebouw heeft dus behoefte aan goede slaapgelegenheid. Op het dak van het centrum is al een begin gemaakt met de muren voor verschillende vertrekken en dat gaan we afbouwen.
Daarnaast willen we in het dorp Los Anones zelf de slechte situatie van een aantal huisjes aanpakken. Veel van de huisjes hebben geen betonnen vloer en ook de daken zijn niet helemaal waterdicht. Bij hevige regenval in het orkaanseizoen wordt de situatie dan dramatisch.
De werkzaamheden die we gaan doen zijn dus metselen, schilderen, beton storten en verder voorkomende werkzaamheden.
Er kunnen maximaal 30 deelnemers mee met deze twee weken durende reis. Geef u/je vóór 1 augustus 2013 want als er minder dan 20 deelnemers meegaan, kan het helaas niet doorgaan.
Dit kan via www.manoamanodomrep.nl. Daar staat ook alle informatie over dit extra project. Maar uiteraard kunt ook mij bellen of mailen.

Een Mano a Mano project... voor de tijd van je leven

Groeten,
Wieke Wijntje Kingma, gemeentelid van de Blije Mare
072-5615631 of 06-49606708 (evt sms)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.