hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Mano a mano: De tandarts krijgt een eigen plekje

‘Be flexibe’, flexibel zijn is één van de belangrijkste eigenschappen die je nodig hebt als je meegaat met een project naar de Dominicaanse Republiek. Na tien jaar ervaring blijkt ook nu weer dat de plannen voor dit project weer wat anders worden.
We zouden het multifunctionele centrum in Los Anones uitbreiden met slaapzalen maar een Amerikaanse groep heeft deze klus in september aangepakt en als het goed is kunnen wij er in november gebruik van maken! Wat overblijft, is het gebouw aanpassen voor medisch gebruik. In het gebouw houdt dr. Ramona Sanchez haar maandelijkse spreekuur, medegefinancierd vanuit Nederland via Stichting dr. Ramonafonds. (www.ramonafonds.nl).

Vanuit de omliggende dorpen komen dan al gauw 200 mensen. De wachtruimtes, behandelkamers en apotheek zijn niet berekend op deze toeloop. Daar gaan we wat aan doen.
Daarnaast komt er nu ook een tandarts mee. Hij neemt zijn eigen behandelstoel mee en moet maar kijken waar er een plekje is. Voor de tandarts gaan we een ruimte bouwen met een wachtkamer.
En zoals ik vorige keer schreef gaan we ook huisjes repareren. Er zijn 8 huisjes uitgekozen die wij gaan opknappen waaronder dat van Juanita Linares met haar vier kinderen en haar schoonmoeder. Ze wonen met z’n zessen in een krakkemikkig huisje van 3 bij 2,5 meter. Het huisje heeft verrotte wanden en een dak met grote gaten. Het is op zand gebouwd dus bij een regenbui wordt het één grote modderpoel binnen. Samen met haar gaan we aan het werk om het huisje leefbaar te maken. En als er extra geld komt willen we ook wat stoelen en een tafel achterlaten.
Deze keer geen geulen graven en latrinehuisjes timmeren maar weer een afwisselend project. Ik kijk ernaar uit!

Vriendelijke groet,

Wieke Wijntje Kingma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072 – 561 56 31

Voor de huisjes zijn de financiën nog niet helemaal rond.
Wilt u bijdragen? Stichting Mano a Mano, Bolsward: NL10 RABO 0162 6960 35 o.v.v. ‘huisjes’. www.manoamanodomrep.nl.
Een bijdrage voor mij persoonlijk kunt u overmaken naar:
W.W. Kingma, Alkmaar: NL23 INGB 0002 0891 80 o.v.v. DR2013