hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Bericht van het COA - november 2014

Het is momenteel overvol in het COA. Alle ruimten maximaal bezet vanwege de toevloed van asielzoekers, veel uit Syrië. Er is zelfs een dependance geopend in Bergen aan Zee!
Ik was daar op 22 oktober om kinderfietsen af te leveren die meer dan welkom waren. De kinderen hebben de grootste pret bij het leren fietsen. Er is ook grote behoefte aan dames- maar ook herenfietsen voor de asielzoekers die naar Alkmaar willen fietsen voor een boodschap. Er zijn momenteel 3 leenfietsen, 2 zonder slot!

 Ook voor de 6 meisjes en 5 jongens die naar middelbare school moeten is er nog niets. Daar zou ik graag wat aan willen doen.
Er is een hele aardige beleidsmedewerkster Tamara van wie we alle medewerking krijgen.
Gelukkig is er steun gekomen voor 2015 aan dit project van onze Diaconale Raad.
Ik constateerde dat Bernard, de fietsenmaker van het COA, absoluut niet toekomt om de fietsenvoorraad die er is(de kreupelen en de lammen) op te knappen.
Wat te doen? Door de diaconale cursus die we krijgen kwam ik op het idee om fietsmaatjes te vragen om bij te springen een middagje in de week of 14 dagen.
Wie wil? Het is dankbaar werk en heel gezellig. Alle ruimte voor initiatieven. Graag hoor ik van u,
Blijft u ook alert op oude fietsen? Ik heb hele leuke en bemoedigende reacties (fietsen) gekregen van diverse gemeenteleden. Hartelijk dank daarvoor.

Theo Bruin, diaken sectie Zuid
Tel:072-5124202