hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Extreme gebeurtenissen.

5 en 2Wanneer je zo de bijbel doorleest, dan kom je soms van die extreme gebeurtenissen tegen wanneer Jezus daarbij aanwezig is. Ik zal, er zijn er meer, drie voorbeelden geven. De bruiloft te Kana waar Jezus 6 kruiken water van elk 80 tot 120 liter in wijn veranderde in de beste kwaliteit. Dat is pakweg 600 liter. Of neem nu het feit dat Jezus een menigte van 5000 man te eten gaf van 6 gerstebroden en 2 vissen en tenslotte die visvangst. De hele nacht niets gevangen en Hij geeft opdracht naar dieper water te gaan en de netten aan de andere kant uit te werpen en zij vingen zoveel vis dat de netten dreigden te scheuren. Waarom zo extreem veel? Wat wil Jezus ons hiermee duidelijk maken?

Ik voor mij denk, dat Hij ons wil zeggen dat Hij altijd en voor iedereen klaar staat om ons te dienen. Of je gebed voor hulp, redding, hoop, geloof, of vertrouwen is: Je gebed wordt gehoord. Maar het kan op een andere manier worden verhoord. Willen wij Jezus navolgen, nadoen dan wordt van ons verlangd dat wij onze naasten helpen en Hem iedere dag vragen mensen op je pad te brengen waarvoor je iets kan doen. Dan zijn deze mensen naar jou toegezonden. Ik zal u een voorbeeld geven.

Er was een vrouw druk bezig haar huishoudelijke bezigheden te doen totdat haar te binnenschoot, dat haar buurvrouw al een paar dagen in het ziekenhuis lag, en zij haar nog steeds niet had bezocht. Ondanks dat zij nog veel moest doen en ook nog een boodschappenlijstje moest afwerken, ging zij er toch maar heen. O wat was haar buurvrouw gelukkig dat zij op bezoek kwam. Zij moest tot aan het eind van de bezoektijd bij haar blijven. Eenmaal weer thuis, constateerde zij dat haar dochter die haar open deed, alle resterende huishoudelijke taken had gedaan en dat op de keukentafel alle boodschappen, die nog moesten worden gedaan, al aanwezig waren. “Ja mam, ik dacht laat ik eens naar mijn moeder gaan, misschien kan ik haar nog wat helpen”, en toen ik met het huishouden klaar was en het boodschappenlijstje zag, ben ik ook maar naar de winkels gegaan.” Drie blije mensen op één middag. Er worden nog mensen gevraagd als ‘Doe-maatje’. Iets voor u?
Henk Laarman