hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

In blijde verwachting.

asHet is nog advent, maar bijna Kerstmis waarop wij de geboorte van Jezus vieren. Je zou kunnen zeggen dat - zo net voor de geboorte - Zijn moeder Maria nog in blijde verwachting is. Ik zie een bezorgde Jozef al die voor Maria alles uit handen neemt waartoe Maria niet meer in staat is en alle maatregelen treft om op de minst moeilijke manier naar Bethlehem te reizen. Daarom deze keer over ‘In blijde verwachting.’
Vorig jaar heeft u in mijn kerstcolumn kunnen lezen om ook een kerstgeschenk aan Jezus te geven. En wel in de vorm om iets wat u verkeerd hebt gedaan en waar u nog altijd aan wordt herinnerd, aan Hem af te staan en er vervolgens nooit meer op terug te komen en het volkomen los te laten. Heeft u dat gedaan? Het is nooit te laat om het alsnog te doen als u het niet hebt gedaan.
Ik wil u er een beetje bij helpen, maar het kan voor u een hele grote opgave zijn. Maar wanneer u het doet zal u er geen spijt van krijgen, ja u zult er heel blij om zijn dat u het heeft gedaan. Het maakt u vrij en heel gelukkig. Ik spreek uit ervaring. Stel u voor, dat uw leven net een rad is met een as en spaken. U bent misschien de as en de spaken zijn tal van zaken die u belangrijk vindt zoals uw gezin, kinderen, werk, hobby’s. Vult u het zelf maar aan. Alles draait om de as. En dat bent u. U vindt dat het zo behoort te zijn. Maar het wiel loopt wel eens vast en u heeft hulp nodig om weer in het spoor te komen. Een mooi geschenk zou kunnen zijn, dat Jezus de as wordt. Alles gaat om Hem draaien. Zoals Hij met het wiel omgaat en de zaken onder Zijn leiding komen dan zou uw leven heel anders worden. U zult een vrijheid ervaren die u nog nooit in uw leven heeft gehad. Want als u een breed spoor wilt gaan, kan Hij zien dat het spoor dood kan lopen, maar nu Hij de leiding van uw leven heeft gekregen, gaat alles veel beter. Toen schreef ik ook: “Hij staat aan de deur van uw hart.” Hij klopt als een bedelaar. Hij wil deel uitmaken van uw leven en interesses. Geef het Kerstkind dit geschenk en de komende tijd zal geheel anders worden. U zult er beter bij varen en Hij zal u tonen dat u een wijs besluit hebt genomen.

Henk Laarman