181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

is het kerkelijk bureau
gesloten

Delta

Zoals de meeste van jullie wel weten, wordt Delta beheerd door de “Stichting Christelijk Jongerenwerk Delta”. Deze stichting heeft als doel het verschaffen van een accommodatie waarin activiteiten gericht op het bevorderen van het ontwikkelingsproces van jongeren en jong-volwassenen vanuit de inspiratie van het evangelie van Jezus Christus kunnen plaatsvinden.

(artikel 2 van de statuten van Delta). In de huidige praktijk betekent dat vooral dat Provider en CJV regelmatig samenkomen in het gebouw op Oude-Kanaaldijk 2. De jongeren vinden het fijn hiervoor een eigen “honk” te hebben en de centrale ligging is hierbij een pré omdat het jongeren uit zowel de Vrijheidskerk als de Immanuelkerk betreft.

Naast de “eigen” jeugd heeft Delta nog een aantal gewaarde gebruikers die bijdragen aan de dekking van exploitatiekosten en wordt Delta soms gehuurd voor feestjes en recepties.
Met extra financiële steun van onze kerk en o.a. Stichting Hervormd Jeugdwerkfonds en de Maatschappij van Welstand zijn we in staat geweest om in de afgelopen periode de dakkapellen te vernieuwen en het houtwerk aan de buitenkant waar nodig te vervangen. Zodra het weer het toelaat volgt het buitenschilderwerk. Ondertussen heeft de jeugd zelf “hun” ruimte in Delta opgefrist en nieuw ingericht. Zodoende kan het gebouw nog jaren mee!

Echter, om dit mogelijk te maken, hebben we dringend een aantal nieuwe vrijwilligers nodig:
We zoeken nog steeds een nieuw bestuurslid die het contact met de huidige gebruikers onderhoudt en vooral ook nieuwe (betalende) gebruikers weet te werven. Extra gebruikers zijn belangrijk om de exploitatie weer financieel dekkend te krijgen en te kunnen blijven investeren in onderhoud en verbeteringen.

Daarnaast heeft het bestuurslid met de portefeulle onderhoud aangegeven komende zomer af te treden. Wie heeft voldoende (bouw)technisch inzicht en wil het stokje overnemen?

Annelies heeft aangegeven dat ze stopt met de wekelijkse schoonmaak. Jaren lang zorgde zij ervoor dat het gebouw altijd in orde was voor de gebruikers: elke week prullenbakken leeg, schone hand- en theedoeken, frisse toilet, etc. Eens in de maand wordt Delta dan grondig schoongemaakt door een groep vrijwilligers. Wie wil de wekelijkse taak overnemen van Annelies? Er is hiervoor een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Vind je Delta de moeite waard en wil je je hiervoor inzetten? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ondergetekende op 06 52 34 10 81.
Namens het Deltabestuur,
Ritske van Leeuwen