Gesloten

is het kerkelijk bureau
gesloten

Sectiekeuze

Welke secties zijn er in de PGA?
Onze Protestantse Gemeente te Alkmaar (PGA) bestaat tegenwoordig uit twee secties: Noord en Zuid. Sectie Noord is de vroegere wijkgemeente Alkmaar-Noord. De vroegere wijkgemeenten Oudorp, Alkmaar-Oost en Alkmaar-West vormen nu samen sectie Zuid.

Welke profielen zijn er binnen de PGA?
We hebben enkele jaren terug besloten om binnen de gemeente twee profielen verder te ontwikkelen met de bedoeling dat de gemeenteleden zelf kunnen kiezen bij welk profiel zij zich thuis voelen, ongeacht het woonadres.
Het missionair-protestants profiel is vooral merkbaar in sectie Noord en het oecumenisch-protestants profiel in Zuid. De verschillende profielen worden niet alleen in de kerkdiensten uitgedragen, maar ook in de verschillende activiteiten die in en door de secties georganiseerd worden.

Wie hoort bij welke sectie?
Voor de kerkelijke organisatie is het belangrijk om te weten welke voorkeur onze gemeenteleden voor welk profiel hebben, m.a.w. bij welke sectie de gemeenteleden willen horen. Dit geldt in het bijzonder voor de pastorale zorg. Gemakshalve hanteerden we tot nu toe het uitgangspunt: wie in Alkmaar-Noord woont hoort bij sectie Noord en wie in Alkmaar-Zuid en Oudorp woont hoort bij sectie Zuid.

Liever bij de andere sectie?
Voelt u zich meer thuis bij het andere profiel dat wij binnen onze gemeente hebben? En wilt u daarom uit de andere sectie de pastorale zorg ontvangen? Dat kan natuurlijk. Maar dan is het wel noodzakelijk dat dit bij ons bekend is. Voor het bezoeken van de kerkdiensten of het deelnemen aan activiteiten binnen de gemeente heeft uw keuze geen consequenties.

Wanneer moet u iets doorgeven?
Als u een andere sectie kiest dan die waarin u woont, willen we dat graag van u weten. Dit geldt ook voor de gemeenteleden die al een tijd geleden bij een PGA-kerk in een andere wijk aansluiting vonden.
De buitenpoorters, gemeenteleden wonend buiten Alkmaar, kunnen ook doorgeven bij welke sectie zij willen horen.
Het zou ons bijzonder helpen als u uw keuze voor een andere sectie binnenkort meldt. Ons streven is om voor 1 maart 2018 te weten waar uw keuze ligt en u, indien noodzakelijk, dienovereenkomstig pastorale hulp te kunnen bieden. Natuurlijk blijft het daarna ook nog mogelijk uw keuze aan te passen.

Aan wie melden?
Wij ontvangen uw voorkeur (voor de andere sectie dan waar u woont) het liefst per mail aan de ledenregistratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt het ook doorgeven aan een predikant, pastor of ambtsdrager of aan iemand van het pastoraat. Zij zijn allemaal graag bereid uw bericht door te geven aan de ledenregistratie. Wilt u eerst meer informatie over de kenmerken van beide profielen, dan kunt u dat navragen bij genoemde personen.

Namens het moderamen,
Cor Docter, voorzitter