Gesloten

is het kerkelijk bureau
gesloten

Actie Kerkbalans 2018/2019

Ja, u leest het goed “2018/2019” De actie 2018 is nog niet voorbij of we moeten alweer nadenken over 2019; daarover straks meer. Eerst nog even een bericht over 2017: Op het moment van schrijven zijn we als penningmeesters weer druk met het opstellen van de jaarrekening 2017. We zien dat de actie kerkbalans van 2017 inclusief aanvullende giften een bedrag van ruim € 293.000 heeft opgeleverd! Dat is nagenoeg gelijk aan het bedrag wat is begroot (€ 295.000). Dat is een mooi resultaat en iets om dankbaar voor te zijn!

Bij de actie Kerkbalans 2018 hebben we de nadruk gelegd op het geven voor je “eigen kerk”. Dit jaar hebben we in de brief aan de gemeenteleden benadrukt dat de kerk “van betekenis wil zijn”.
Ook hebben we dit jaar iedereen verzocht om de bijdrage te verhogen; we moeten immers steeds meer opbrengen met minder leden. Dat heeft resultaat gehad! De gemiddelde stijging van de toegezegde bijdragen zijn (tot nu toe) gestegen met 13%! Het absolute bedrag is iets gedaald maar dat is met minder leden gehaald (aantal toezeggers nu: 1020 ten opzichte van 1179 in 2017).
We hopen dat de leden die hun toezegging nog niet hebben ingeleverd (op dit moment 269) dit alsnog doen, dan kunnen we ook in 2018 weer van betekenis zijn.

Actie 2019: Wie gaat ons helpen?
De actie kerkbalans is een actie die van oudsher door kerkrentmeesters wordt gehouden. Dat moet echt veranderen! Het is een zaak van de hele gemeente. Juist mensen die “niets met geld hebben” kunnen ook hun steentje bijdragen om de actie op touw te zetten. Er komt best veel bij kijken: hoe benaderen we de leden? Wie stelt de brieven op en maakt een folder? Hoe brengen we deze actie onder de aandacht? Hoe krijgen we vrijwilligers om enveloppen rond te brengen en op te halen?
Maar misschien moeten we het wel helemaal anders aanpakken!
Voor 2019 willen we op tijd beginnen met een (jonge?) enthousiaste groep mensen vanuit onze gemeente. Wilt u meehelpen of weet u iemand die ons zou kunnen ondersteunen?
Neem dan contact op met ondergetekende of met het Kerkelijk Bureau (Addy; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).