hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

Actie Kerkbalans en begroting …

Balans: een mooi woord, zeker als alles klopt en de zaken waar het om gaat in evenwicht zijn. Dat zoeken naar evenwicht kun je op een heleboel begrippen toepassen. Een bekende uitspraak is: ‘in je leven de juiste balans vinden’ en soms spreken we van een ‘natuurlijk evenwicht’ maar evenzo vaak gaat het over de ‘balans tussen werk en privé’.
Wat dacht u van de ‘balans tussen kerk en privé’? Zit dat goed bij u? Of zit daar juist geen scheiding tussen? Misschien mag het wel ietsje meer kerk zijn …

Begroting
Feit is dat de balans van de kerk niet op orde is. Bij het bespreken van de begroting voor 2019 werd weer duidelijk dat de uitgaven de inkomsten nog steeds overtreffen; op korte termijn nog geen reden tot paniek. Veel uitgaven die we nu doen, doen we omdat daarvoor gelden voor gereserveerd zijn. Als die reserves er niet (meer) zijn, dan moeten die uitgaven stoppen, dat mag duidelijk zijn.
Dat gaat een keer gebeuren en dán moeten de uitgaven en inkomsten wél volledig in evenwicht zijn.
Laten we er met zijn allen voor zorgen dat dit gaat lukken!

Kerkbalans 2019
Aan de vrijwilligers die elk jaar weer druk zijn met de actie Kerkbalans zal het niet liggen. Dit keer willen we bij de start van de actie de lopers dan ook een hart onder de riem steken: het uitdelen van de pakketjes met enveloppen aan de lopers gaat gepaard met een hapje en een drankje. Voor Zuid zal dit zijn op donderdagmiddag 10 januari 2019 en voor Noord op woensdagmiddag 16 januari 2019. De lopers worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd door de wijkcoördinator.
Actie Kerkbalans 2019 wordt gehouden in de periode van 19 januari tot en met 2 februari 2019.

Vrijwillige bijdragen – periodieke gift?
Denkt u bij de toezegging voor 2019 ook eens aan de mogelijkheid om dit via een zogenaamde Overeenkomst Periodieke Gift te doen. We leggen dan de bijdragen voor de komende 5 jaar vast in een overeenkomst. Voordeel voor u is dat deze giften dan volledig aftrekbaar zijn (dus zonder aftrek van een drempel).
Meer informatie hierover kunt u krijgen via het kerkelijk bureau (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via de website van de belastingdienst: www.belastingdienst.nl (zoek op “overeenkomst periodieke gift”). Uw voordeel kunt u meteen bereken op de website: https://www.berekenhet.nl/giften/periodieke-giften.html

Joan Maljaars,
Ouderling-kerkrentmeester