hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


anbi logo

Mano a mano

Door Wieke Wijntje Kingma

Stand van zaken
Mensen vragen wanneer ik weer vertrek om aan het werk te gaan in de Dominicaanse Republiek. En je bent ook van mij gewend dat er aan het eind van het jaar weer informatie komt over mijn projecten. Het gaat deze keer alleen wat anders.

Lees meer...

Huizen en latrines bouwen in Los Calimetes, Dominicaanse Republiek.

kruiwagen cementDit stukje schrijf ik op het vliegveld van Santo Domingo, donderdagmorgen 25 februari. Klaar voor vertrek naar huis. Moe en voldaan na drie prachtige weken. Gisteren (woensdag) was de overdracht van de 9 huizen met latrine aan de nieuwe bewoners. ‘s Morgens hebben we de laatste hand gelegd aan de huizen aan de buitenkant terwijl de nieuwe bewoners binnen bezig waren hun nieuwe huis schoon te maken van onze moddervoetstappen. De grond rondom de huizen is rode aarde en er is regelmatig regen gevallen. Heel goed voor het land maar het werd het al gauw een grote rode modderbende. Gelukkig wonen ze nu op een betonnen vloer!
Samen met Jannie mocht ik later die dag in alle huizen kalenders ophangen en in mijn beste Spaans heb ik de nieuwe bewoners veel geluk gewenst en bendicion de Dios gegeven. Indrukwekkende en ontroerende ontmoetingen en tijd voor een gesprek. Wat zijn ze blij en dankbaar, gloria de Dios!!

Lees meer...

Mano à Mano februari 2017

De Stichting Mano à Mano is een christelijke organisatie die praktische hulp biedt aan de Dominicaanse Republiek (DR). Dat gaat dan in de vorm van aanleggen van waterleidingen en bouwen van latrines en huizen. Al enkele jaren was ik op de hoogte van dit werk via Wieke Wijntje Kingma.

Lees meer...

Mano-a-mano

Hand imanomanon hand

Mano a Mano is een christelijke organisatie die hulp verleent in de Dominicaanse Republiek waar die hulp ook maar nodig is. In veel ontwikkelingslanden ontbreekt het aan goede woningen of gebouwen voor onderwijs, gezondheidszorg en schoonwatervoorziening. Mano a Mano voert projecten uit met groepen vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken. Door jarenlange ervaring in de Dominicaanse Republiek weten we de hulp daar te brengen waar het nodig is.
Gemeentelid Wieke Wijntje Kingma steekt geregeld haar handen uit de mouwen in de Dominicaanse Republiek. Meer over Mano a mano leest u hier.

Marga Jelles

margajellesMarga Jelles werkt als beeldend kunstenaar met textiele werkvormen, vaak figuratief en soms abstract. Zij maakt daarbij gebruik van verschillende technieken en materialen, raak gevariëerd in kleur. Marga is voornamelijk autodidact en zij heeft destijds tijdens haar opleiding voor leerkracht, gekozen voor een specialisatie textiele werkvormen. Marga werkt vrij vanuit mijn inspiratiebronnen: de Bijbel, de natuur, de seizoenen en allerlei vormen van cultuur. Marga werkt ook in opdracht. Haar website: http://www.kunstvanmarga.nl