hit counter joomla

Huizen en latrines bouwen in Los Calimetes, Dominicaanse Republiek.

kruiwagen cementDit stukje schrijf ik op het vliegveld van Santo Domingo, donderdagmorgen 25 februari. Klaar voor vertrek naar huis. Moe en voldaan na drie prachtige weken. Gisteren (woensdag) was de overdracht van de 9 huizen met latrine aan de nieuwe bewoners. ‘s Morgens hebben we de laatste hand gelegd aan de huizen aan de buitenkant terwijl de nieuwe bewoners binnen bezig waren hun nieuwe huis schoon te maken van onze moddervoetstappen. De grond rondom de huizen is rode aarde en er is regelmatig regen gevallen. Heel goed voor het land maar het werd het al gauw een grote rode modderbende. Gelukkig wonen ze nu op een betonnen vloer!
Samen met Jannie mocht ik later die dag in alle huizen kalenders ophangen en in mijn beste Spaans heb ik de nieuwe bewoners veel geluk gewenst en bendicion de Dios gegeven. Indrukwekkende en ontroerende ontmoetingen en tijd voor een gesprek. Wat zijn ze blij en dankbaar, gloria de Dios!!


Aan het eind van de middag was er een ‘reunión’ met toespraken en gebed en het zingen van beide volksliederen. Het afscheid was moeilijk. Hier en daar werd een traantje gelaten door bewoners en ook door leden van de groep. Vier dagen bij een gezin meebouwen aan hun huis geeft een bijzondere band.
Tijdens ons verblijf zijn er weer veel aanvragen binnengekomen voor een nieuw huis elders in de regio. Dit wordt uitgewerkt daar Servidores Mundiales in de Dominicaanse Republiek we gaan ervan uit dat we in november weer aan de slag gaan met de volgende huizen. Ga jij, gaat u mee? Bouwervaring is absoluut niet vereist! Wel een hulpvaardige handen Mano a mano, hand in hand!
Meer informatie op www.manoamanodomrep.nl. Uiteraard kan ik ook meer informatie geven

Wieke Wijntje Kingma, gemeentelid van de Blije Mare
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072-5615631

kalendernieuw huis samenwerkenwerkentimmeren

/* */