181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

KinK

kinkKunst in de Kerk (KinK) is een werkgroep binnen de Protestantse Gemeente Alkmaar die zich bezighoudt met kunst. De projecten hebben een bepaald theologisch thema als uitgangspunt.

De doelstelling van de werkgroep is om door middel van meerdere kunstvormen de religieuze beweging te verdiepen. Kunst kan de verkondiging steunen of zelfs een andere vorm van woordverkondiging zijn. Zij kan een bron van inspiratie zijn, net als een preek: gemeentevormend, tekstverheldered, troostend en geloofsvreugde gevend, maar kan ook gebruikt worden  als communicatiemiddel met gelovigen en niet-gelovigen voor het uitwisselen van (geloofs-)gevoelens en ervaringen.

informatie over Kink: Marga Jelles - van Huizen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of website: www.kunstvanmarga.nl