hit counter joomla

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

KinK najaar 2014 - gelijkenissen

KinK staat voor: Kunst in de kerk.

We zijn een groep mensen, die op kunstzinnige wijze vorm geven aan een Bijbels thema. Onze ervaring is, dat kunst kan helpen om uiting te geven aan geloofservaringen. Elk jaar kiezen we een thema uit om mee te werken.

Voor het seizoen 2014 hebben we gekozen voor het thema ‘Gelijkenissen”.
Ook dit jaar was het weer een jaar van zoeken. Welke gelijkenis spreekt mij aan? Wat zegt deze gelijkenis mij?
We zijn ook afgelopen seizoen regelmatig bij elkaar geweest om ervaringen uit te wisselen. Verhalen, liederen of gedichten samen te lezen om ons te verdiepen. En natuurlijk om elkaar onze ”werkstukken in wording” te laten zien en elkaar zo te inspireren.

We maken gebruik van verschillende technieken:

  • schilderen
  • textiele werkvormen
  • werken met papier
  • poëzie
  • fotografie

Hieronder ziet u het resultaat. We nodigen u graag uit om onze kunstwerken tot eind november te bekijken in de hal van De Blije Mare.
- klik op een afbeelding voor een vergrote weergave.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij Marga Jelles-van Huizen tel. 072 – 561 82 08. Reacties zijn altijd welkom. U kunt ze sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marga Jelles-van Huizen: Drieluik gelijkenissen van het koninkrijk.

Links: Tien meisjes en hun olielampen. De ogen verwijzen naar waakzaamheid, de vlammen naar de olielampen en de Hebreeuwse letter Ayin betekent oog. Mijn overweging hierbij: Ben ik wel waakzaam?

Midden: De schat verborgen in de akker. De weg (links) verwijst naar zoektocht en de schitterende stoffen(rechts) naar vinden en gevonden worden en naar de waarde van de schat. Mijn overweging hierbij: God zoekt in Jezus, ons onophoudelijk. Hoe staat het met mijn verlangen?

Rechts: De zaaier. De druiventros (links) verwijst naar het zaad in goede grond, dat veel vrucht voortbrengt en het distelblad (rechts) verwijst naar het zaad in slechte grond, dat geen vrucht voortbrengt. Mijn overweging hierbij: Waar heeft Gods woord (het zaad) wortel in mij geschoten? 

Ad van Spreeuwel:
Hak mij(ons) niet om, maar geef mij(ons) een kans.
Henny Pols:
Het is als een zaadje van de mosterdplant, het kleinste van alle zaden op aarde, wanneer het gezaaid wordt. Maar als het na het zaaien opschiet, wordt het het grootste van alle planten en krijgt het grote takken, zodat de vogels van de hemel in zijn schaduw kunnen nestelen.

 
Wil Hartog: 
En als Hij het gevonden heeft, legt Hij het vol vreugde op Zijn schouder en gaat naar huis. 

 
Jo de Wit: 

Matteüs 13 vers 36 Toen liet Hij de schare gaan en ging naar huis.

Matteüs 13 vers 44 Het koninkrijk de hemelen is gelijk aan een schat verborgen in een akker; die door de mens tot bloei komt in een ongekende kleurenpracht.
Aafke Zwart:
Bij het lezen van de gelijkenissen, kwam bij mij het gevoel naar boven van een verwijzing, een weg naar Gods Koninkrijk. 
 
Margriet Vegter: De verloren zoon
Marijke Geerse:
Gedicht: verhalen van Jezus.

Marja Ligterink: 
2 gedichten.
Matteüs 18 vers 12. Als iemand honderd schapen bezit en één daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen achterlaten en op weg gaan om het afgedwaalde dier te zoeken? 

 
 
Gelijkenis


Waarmee
is Uw koninkrijk
te vergelijken?

Aan de eerste
zonnestralen
die doorbreken?

Aan het kind
dat overgroot-omi
bezoekt
en alle mensen
op de gesloten afdeling
één voor één
spontaan een kus
komt geven?

Is Uw koninkrijk
Alles en overal
waar
liefde wordt gedeeld?


Marieke van den Houten