Komende vieringen

02 dec 2018  10:00 uur:

09 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

7 oktober Jongerenviering in Vrijheidskerk.
Kom op 7 oktober naar de Vrijheidskerk, in de Blije Mare is dan geen viering. Het is een gezamenlijke dienst en dit keer is het ook een Jongerenviering. Het thema is, zo vlak bij 8 oktober: Vrijheid.

14 oktober: Vriendendienst.
Op 14 oktober is er een Vriendendienst. Het thema is nog niet bekend, houd de zondagsbrief en facebook in de gaten. Er is voor deze dienst twee doopaanvragen, dus we hopen ook nieuwe gemeenteleden te verwelkomen.

14 oktober 's middags is er Peuterkerk.

Op 4 november is er Gedenken Overledenen. Er is voor en tijdens de viering gelegenheid om een gedachtenislichtje aan te steken. Ook zullen de namen genoemd worden van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Anno Bos zal met een achttal zangers een mooie muzikale bijdrage leveren aan deze viering. De viering bereid Sibilla voor met ouderling Gerard Kluft.

Op 11 november is er een familieviering. De kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst. Op deze datum gaan we stilstaan bij het leven van de heilige van die dag: Sint Maarten. Wist je dat er ook een lied over hem in het Nieuwe Liedboek staat? Het is lied 744 (naast het lied over Sinterklaas).

Samen onze belevenissen delen

Elke zondag komen we bij elkaar in de Immanuelkerk om te vieren, te lezen, te bidden en te zingen. Na de viering drinken we koffie met elkaar maar er gebeurt meer. Ook door de week zijn we gemeente van Christus.
We doen samen activiteiten, we beleven iets in het groot of in het klein, we hebben onze verwachtingen en teleurstellingen in ons dagelijks leven.

Gebeurtenissen kunnen heel verschillend zijn: er heeft een volleybaltoernooi plaatsgevonden, de oudere gemeenteleden zijn een dag uit geweest, je hebt een moment meegemaakt waar je vol werd van Gods vrede.
Het kan ook zijn dat je opa of oma bent geworden of dat je iets bijzonders op school hebt meegemaakt: het kan van alles zijn!

Als werkgroep eredienst Alkmaar Noord zouden we dit graag met elkaar willen delen. Het idee is om elke eerste zondag van de maand tijdens de viering een plek in te ruimen voor onze belevenissen.
Wanneer je graag iets wilt delen met de hele gemeente kun je dit op dat moment doen.

Je kunt in de week voor de viering en voor aanvang van de viering hierover contact opnemen met Sibilla of als zij niet voorgaat met de ouderling van dienst.

Zo proberen we een gemeente te zijn die deelt met elkaar en zich zo aan elkaar verbonden weet. Voor opmerkingen of vragen kun je terecht bij Gerard Kluft, voorzitter werkgroep Eredienst. (tel.06 43 25 59 16)

wie is wie?

sibilla