Komende vieringen

02 dec 2018  10:00 uur:

09 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

7 oktober Jongerenviering in Vrijheidskerk.
Kom op 7 oktober naar de Vrijheidskerk, in de Blije Mare is dan geen viering. Het is een gezamenlijke dienst en dit keer is het ook een Jongerenviering. Het thema is, zo vlak bij 8 oktober: Vrijheid.

14 oktober: Vriendendienst.
Op 14 oktober is er een Vriendendienst. Het thema is nog niet bekend, houd de zondagsbrief en facebook in de gaten. Er is voor deze dienst twee doopaanvragen, dus we hopen ook nieuwe gemeenteleden te verwelkomen.

14 oktober 's middags is er Peuterkerk.

Op 4 november is er Gedenken Overledenen. Er is voor en tijdens de viering gelegenheid om een gedachtenislichtje aan te steken. Ook zullen de namen genoemd worden van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Anno Bos zal met een achttal zangers een mooie muzikale bijdrage leveren aan deze viering. De viering bereid Sibilla voor met ouderling Gerard Kluft.

Op 11 november is er een familieviering. De kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst. Op deze datum gaan we stilstaan bij het leven van de heilige van die dag: Sint Maarten. Wist je dat er ook een lied over hem in het Nieuwe Liedboek staat? Het is lied 744 (naast het lied over Sinterklaas).

Heilige stilte

Tijdens het vertellen van Godly Playverhalen is er veel stilte. Bij de gelijkenissen, bij de schepping van hemel en aarde, bij de gezichten van Jezus. Bij het luisteren naar elkaar, bij het doorgaan met het verhaal door er iets bij te maken dat ons meer over het verhaal kan vertellen. Zoals die slang van klei die in de geopende woestijnzak werd gelegd, of dat houten kruisje waar een meisje bloemen opplakte, als haar persoonlijke verwijzing naar het geheimenis van Pasen.

De kinderen waarderen vooral de vrijheid om het naar hun eigen idee vorm te geven. In de bijbelverhalen vinden de persoonlijke ontmoetingen met God plaats in de stilte, ook wel het ‘suizen van een zachte koelte’ genoemd. Bij Godly Play willen we daarom bewust ruimte maken voor stilte. Niet als afwezigheid van lawaai maar als een plek waarin we God mogen ontmoeten via de verhalen die aan ons zijn doorgegeven. Het kan daarom gebeuren dat er in de gang wel eens om stilte wordt gevraagd als we met de kinderen werken. Dan kunt u erop vertrouwen dat we de stilte van de eredienst samen met het licht van de Paaskaars ook dichtbij de kinderen willen brengen. Daar hoort dan ook het ‘feest’ bij, de gezellige afsluiting met een lied en het samen delen van limonade, een koekje en een stukje fruit.

Marieke van den Houten, Godly Play verteller en begeleider.

wie is wie?

sibilla