hit counter joomla

Komende vieringen

 
 19 aug 2018  10:00 uur:
dhr. A Kozijn
 
 26 aug 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 02 sept 2018  10:00 uur:
ds. A.G. Oosterhof, Warmenhuizen
 
 09 sept 2018  10:00 uur:
ds. C. Baljeu, Pijnacker

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Als wie kom jij? Familieviering 15 juli & picknick
Wie is jouw favoriete Bijbelpersonage? Kom op zondag 15 juli verkleed naar de viering als je favoriete Bijbelpersonage. Ik (Sibilla) zelf zoek nog een ruwharen mantel. In deze familieviering kunnen de kinderen van de basisschool de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst maar wel crèche. Degenen die volgend schoolseizoen naar de middelbare school gaan, krijgen in deze viering een zegen voor hun nieuwe levensfase. Na afloop van de dienst gaan we picknicken met elkaar.

facebook

Heilige stilte

Tijdens het vertellen van Godly Playverhalen is er veel stilte. Bij de gelijkenissen, bij de schepping van hemel en aarde, bij de gezichten van Jezus. Bij het luisteren naar elkaar, bij het doorgaan met het verhaal door er iets bij te maken dat ons meer over het verhaal kan vertellen. Zoals die slang van klei die in de geopende woestijnzak werd gelegd, of dat houten kruisje waar een meisje bloemen opplakte, als haar persoonlijke verwijzing naar het geheimenis van Pasen.

De kinderen waarderen vooral de vrijheid om het naar hun eigen idee vorm te geven. In de bijbelverhalen vinden de persoonlijke ontmoetingen met God plaats in de stilte, ook wel het ‘suizen van een zachte koelte’ genoemd. Bij Godly Play willen we daarom bewust ruimte maken voor stilte. Niet als afwezigheid van lawaai maar als een plek waarin we God mogen ontmoeten via de verhalen die aan ons zijn doorgegeven. Het kan daarom gebeuren dat er in de gang wel eens om stilte wordt gevraagd als we met de kinderen werken. Dan kunt u erop vertrouwen dat we de stilte van de eredienst samen met het licht van de Paaskaars ook dichtbij de kinderen willen brengen. Daar hoort dan ook het ‘feest’ bij, de gezellige afsluiting met een lied en het samen delen van limonade, een koekje en een stukje fruit.

Marieke van den Houten, Godly Play verteller en begeleider.

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.