hit counter joomla

Komende vieringen

 
 25 nov 2018  10:00 uur:
ds. A.H. Groenendijk, Bergen
 
 02 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 09 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 16 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Op 4 november is er Gedenken Overledenen. Er is voor en tijdens de viering gelegenheid om een gedachtenislichtje aan te steken. Ook zullen de namen genoemd worden van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Anno Bos zal met een achttal zangers een mooie muzikale bijdrage leveren aan deze viering. De viering bereid Sibilla voor met ouderling Gerard Kluft.

Op 11 november is er een familieviering. De kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst. Op deze datum gaan we stilstaan bij het leven van de heilige van die dag: Sint Maarten. Wist je dat er ook een lied over hem in het Nieuwe Liedboek staat? Het is lied 744 (naast het lied over Sinterklaas).

Adventzondag met kunstwerken van Kink
De eerste adventszondag, 2 december, is de viering rond de mooie kunstwerken van Kink. Ze hangen al een tijdje in de hal van de Blije Mare en het thema van de werken is de Pelgrimspsalmen. We gaan met de kunstwerken uitkijken naar wat komt.

facebook

Belevenissen van dominee Sibilla

Er gaat wel eens wat mis in ons huishouden. Zo had ik (of eigenlijk wij) vorige maand een haast onoverkomelijk klitprobleem. Het lange haar van het kind was in vlechten in het zwembad zo in elkaar gekrompen dat er op twee plekken onuitkambare klitten waren ontstaan. Deze twee bulten werden zelfs onder skihelm groter. Het haar was vervilt, zo leerde ik later. Ten einde raad besloot ik dat de kapper eraan te pas moest komen.

Niet om het haar af te knippen, want bij dat idee raakte dochterlief in paniek, maar om het uit te kammen. In alle wijsheid heb ik manlief laten meegaan naar de kapper. En na drie uur was er weer een gladde, zij het iets dunnere staart, en had de kapster lamme handjes.

Ik was dusdanig opgelucht dat ik die avond spontaan aan het begin van een kerkvergadering het voorval uit de doeken deed. Toen kreeg ik uit een warm hart het advies om dit niet verder rond te vertellen; ‘Want voor je het weet gaat men denken dat je je kind verwaarloost’. Maar ik heb er wat meer vertrouwen in. Jullie denken natuurlijk bij dit verhaal: ‘Oh, wat steekt ze toch veel tijd en energie in de gemeente, zo veel dat er andere zaken blijven liggen.’. Of misschien moet ik toch het realistische en praktische advies opvolgen van de Prediker, want ook ik zelf ben helaas niet vrij van afkeurende gedachten: ‘Spits je oren niet bij alles wat er om je heen gezegd wordt. Dan hoef je niet te horen hoe je dienaar je vervloekt. Je weet maar al te goed hoe vaak ook jij een ander hebt vervloekt.’

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.