Komende vieringen

02 dec 2018  10:00 uur:

09 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

7 oktober Jongerenviering in Vrijheidskerk.
Kom op 7 oktober naar de Vrijheidskerk, in de Blije Mare is dan geen viering. Het is een gezamenlijke dienst en dit keer is het ook een Jongerenviering. Het thema is, zo vlak bij 8 oktober: Vrijheid.

14 oktober: Vriendendienst.
Op 14 oktober is er een Vriendendienst. Het thema is nog niet bekend, houd de zondagsbrief en facebook in de gaten. Er is voor deze dienst twee doopaanvragen, dus we hopen ook nieuwe gemeenteleden te verwelkomen.

14 oktober 's middags is er Peuterkerk.

Op 4 november is er Gedenken Overledenen. Er is voor en tijdens de viering gelegenheid om een gedachtenislichtje aan te steken. Ook zullen de namen genoemd worden van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Anno Bos zal met een achttal zangers een mooie muzikale bijdrage leveren aan deze viering. De viering bereid Sibilla voor met ouderling Gerard Kluft.

Op 11 november is er een familieviering. De kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst. Op deze datum gaan we stilstaan bij het leven van de heilige van die dag: Sint Maarten. Wist je dat er ook een lied over hem in het Nieuwe Liedboek staat? Het is lied 744 (naast het lied over Sinterklaas).

Stoelgang

Even iets over de voortgang van de stoelen in de Immanuëlkerk, want we hebben niet stil gezeten. De diverse acties van de afgelopen tijden hebben ongeveer 8500.- euro opgebracht. Daarbij was ook een anonieme gift van 250.- euro. Hartelijk dank. Er zijn ook nog liggende gelden van een erfenis van een aantal jaren terug, waarvan een gedeelte voor de stoelen gebruikt mag worden.

Dit legaat was geoormerkt voor De Blije Mare. Er is overleg geweest met het sectieteam Alkmaar Noord en met het College van Kerkrentmeesters. Beide hebben aangegeven het onderzoek voort te zetten en met een offerte te komen. Een aantal gemeenteleden hebben vervolgens een bezoek gebracht aan een tweetal projectinrichters en aan een stoelenfabrikant in Culemborg. Uit een hoeveelheid stoelen is een voorlopige selectie gemaakt. Van de geselecteerde stoelen is bij twee bedrijven een offerte aangevraagd. Hierover wordt nog verder onderhandeld. Het voorlopige plan is dat de stoelen in het middenvak, dus recht voor het liturgisch centrum, zullen worden voorzien van armleuningen en gestoffeerde zitting. De stoelen in de andere vakken krijgen geen armleuningen. Wel is het plan om verschillende van deze stoelen te voorzien van gestoffeerde zittingen. Er is nog geen keus gemaakt van de kleur van de stoelen of van de zittingen. Nadrukkelijk wordt gekeken naar de breedte van de stoelen. Binnenkort zullen enkele van de geselecteerde stoelen in de kerk worden opgesteld.

Namens de commissie,
Hans Tijse