hit counter joomla

Komende vieringen

 
 26 aug 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 02 sept 2018  10:00 uur:
ds. A.G. Oosterhof, Warmenhuizen
 
 09 sept 2018  10:00 uur:
ds. C. Baljeu, Pijnacker
 
 16 sept 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Als wie kom jij? Familieviering 15 juli & picknick
Wie is jouw favoriete Bijbelpersonage? Kom op zondag 15 juli verkleed naar de viering als je favoriete Bijbelpersonage. Ik (Sibilla) zelf zoek nog een ruwharen mantel. In deze familieviering kunnen de kinderen van de basisschool de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst maar wel crèche. Degenen die volgend schoolseizoen naar de middelbare school gaan, krijgen in deze viering een zegen voor hun nieuwe levensfase. Na afloop van de dienst gaan we picknicken met elkaar.

facebook

De belevenissen van dominee Sibilla - juni 2018

Sinds drie maanden heb ik weer pianoles. Met tussenpozen is pianoles deel van mijn leven. Het begon op mijn achtste. Ik was nummer vijf van de familie die op les moest. Dat ‘moest’ was niet erg voor mij, want ik wilde graag. Vijfendertig jaar later ben ik aanbeland bij leraar nummer vijf. En dan zie je, als je terugkijkt, dat je van elk leraar wat anders leert.

Nummer één liet mij kennismaken met voor mij nieuwe muziek van Chick Corea. Maar misschien was zijn belangrijkste bijdrage wel dat hij mijn plezier in spelen niet bedierf. Zo begonnen we na elke zomer fijn in een nieuw lesboek, ook al was het andere niet uit. Ik zei gewoon dat we aan een nieuw boek toe waren.
Nummer twee ben ik misschien wel het meeste dankbaar. Hij leerde mij Bach spelen. En tot de dag vandaag vind ik daar troost in, word ik er blij van en krijg ik er een helder hoofd van.
Nummer drie heeft mij hard leren studeren. Dat is veel waard als je moeilijker stukken wilt kunnen spelen.
Bij nummer vier, een jazzpianist, kwam ik erachter dat ik zeer klassiek gericht ben en leerde ik eindelijk akkoorden spelen.
En nu nummer vijf. Hij ziet vooral mijn handen en alles wat ze precies doen. Afgelopen keer was het bij de wals van Chopin mijn te hoge hand. Die hoge hand moest lager en niet mijn vingerkootjes moesten de schokdemper zijn, maar mijn pols. Hij verklaarde die hoge handpositie vanuit de psychologie. Een hoge hand geeft overzicht. We houden graag overzicht voor de beheersing. Maar paradoxaal genoeg geeft het in dit geval minder spelzekerheid. Dus moest mijn hand bij de octaafsprongen lager. Dat geeft juist meer beheersing. De psychologische verklaring vond ik nogal speculatief. Hoewel de Bijbel natuurlijk ook iets beweert over je leven verliezen om het te behouden. Maar wat de spelzekerheid betreft heeft hij in elk geval gelijk; het gaat beter zo.

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.